mam takovou otazku, respektive problém.
Před časem jsem si sestavil nové PC a postupem času jsem si do něj dokoupil HDD SSD Kingston KC300 60GB. Mám W7 64Bit Pro. Jenže při větším zatížení Processoru mi Windowsy zamrznou a pomůže jen tvrdý restart. Jen včera jsem to absolvoval 2x. Jindy když jen brouzdám internetem tak problém není, ale jak mile začnu něco většího kopírovat nebo stahovat pracovní data tak se to kousne. Nebo Hraju nějakou online gamesu. A kolikrát by zlostí vyskočil z kůže..

Očekávám otázku jakou mám sestavu.
Ale kolega, se kterým jsem před chvilkou telefonoval si koupil stejný SSD HDD a má stejný problém a sestava je jiná. Pouze máme stejný Processor Intel G2140.
Dále z mých zkušeností které jsou velice pokročilé mě zarazila jedna věc. Při klonování a užívání Win XP se užívá řazení SATA nastavení v biosu IDE a u Win 7 AHCI.
V práci mi to tak funguje. Některé Motherboard to vyžadují. Když jsem před chvilkou nahlédl do mého Biosu. Měl jsem tam nastaveno IDE a to mám v sestavě 6 SATA HDD. Zkusil jsem nastavit AHCI a Win 7 nenaběhly. Zablikla modrá smrt a pouze nouzový režim. Takže jsem zpět nastavil IDE.
Jsem z toho trošku jelen.
Pravděpodobně bude problém ve špatném nastavení, ale kde?
Zde je seznam HW z mé sestavy:
Motherboard ASUS P8B75-V
Processor Intel G2140 Ivy Bridge 1155 - Chlazení mám nadprůměrné od CoolerMaster a v bedně mám celkem 7 SpeedFans. Takže přehřátí není možné.
8GB (4x2GB) RAM značky Team. Vím že nejsou nejlepší ale měl jsem je nové za super cenu.
Grafika MSI N260GTX
HDD:
WD 1TB
WD 500GB
WD 500GB
Seagate 250GB
a SSD SSD Kingston KC300 60GB na kterém je OS.
Všechno napájí nový zdroj 450W.
Děkují za odpovědi.. Budu to netrpělivě sledovat.