Dobrý den, prosím o radu, pokud by někdo věděl, co s tím. Mám následující problém s grafickou kartou nVIDIA GeForce 9600GT: Normálně bez problémů fungující počítač (systém Windows 7 64bit) mi při automatické aktualizaci doporučil aktualizovat ovladače grafické karty, takže jsem si ze stránek výrobce stáhl nejnovější verzi ovladačů pro moji kartu (335.23), spustil instalační program a ten odinstaloval staré soubory ovladačů, ale když začal instalovat nové, tak krátce po začátku vyskočila hláška "Instalace se nezdařila.", instalační program se ukončil a karta přestala pracovat. Pokusil jsem se o instalaci několikrát znovu (i po restartu PC), stáhnul jsem si i starší verzi ovladačů (332.21), se kterými karta do té doby fungovala, ale vždy se stejným výsledkem - Instalace se nezdařila - a konec. Navíc jsem zjistil, že ve "Správci zařízení" systém kartu vůbec nerozezná - ukazuje "Neznámé zařízení." , které není funkční, protože nemá nainstalované ovladače. A ty nejde nainstalovat ani ručně přes Správce, protože to zobrazí hlášku: "Byl nalezen ovladač zařízení, ale při jeho instalaci došlo k chybě. Přístup byl odepřen." Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Je mi jasné, že mohla ta karta odejít, ale proč tak z ničeho nic uprostřed aktualizace ovladačů? Děkuji za jakoukoliv radu.
//úprava názvu
//mmmartin
Nedokončená instalace ovladačů GK - karta je nefunkční.* Vyřešeno
Re: Problém s grafickou kartou
pravidla fora píše:2a. Zakládání témat, psaní příspěvků
- název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu. Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím", "Problém s..." a podobně
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2014 21:35) ---
Doporučuji odinstalovat původní ovladače, pokud tam jsou, přes ovládací panely, programy a funkce. Dále se obecně nedoporučuje cokoli aktualizovat když to funguje (to si zapamatuj, teď jsi na to doplatil).
Tento problém tu na fóru už řešilo více uživatelů a řešení nalezli pouze v opakovaných pokusech instalaci provést. Můžeš taktéž zkusit instalaci z nouzového řežimu.
Děkuji za odpověď a za radu. Budu se jí do budoucna držet. Myslel jsem si, že nové ovladače pro grafickou kartu se vydávají proto, aby pracovala lépe a že se doporučuje mít vždy ty nejnovější (zvlášť když jsou originál od výrobce). Ale máš pravdu, teď jsem na to doplatil..... V nouzovém režimu jsem to ještě nezkoušel, tak se do toho pustím. Díky.
Když si přečteš changelog u nových ovladačů tak se změny týkají výhradně několika nejnovějších karet, což jak určitě víš 9600GT už není, tudíž update je zbytečný. To samé platí o update BIOSu atd. Výjimku ovšem tvoří např.: pravidelně vydávané updaty pro Windows jež se snaží eliminovat různá bezpečnostní rizika a vylepšují stabilitu systému, to samé platí např u telefonů...
V okénku Release Highlights si můžeš přečíst změny v nových ovladačích.
http://www.geforce.co.uk/drivers/results/73810
V okénku Release Highlights si můžeš přečíst změny v nových ovladačích.
http://www.geforce.co.uk/drivers/results/73810
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Padání ovladačů od AMD a coil whine - recenze u alza
od walderan » 18 led 2025 12:07 » v Problémy s hardwarem - 2
- 3228
-