Zdravím,
asi před několika měsíci, jsem začal mít problém s výkonem notebooku, videa na internetu se sekaly, nešli nepřehrávat v HD rozlišení, stránky se pomalu načítaly a celkově se počítač výrazně zpomalil. Při hovoru na skype už vůbec nešlo na Pc pracovat. Při zakoupení notebooku tyhle problémy vůbec neexistovali a to ho mám jen rok a půl. Myslel jsem, že to budou viry, tak jsem přeinstaloval windows, aktualizoval všechny ovladače, ale problémy stále přetrvávají. Myslím si, že zas tak zlý notebook nemám: Procesor AMD A4-4300M Radeon HD 2,50 GHz, Grafika AMD Radeon HD 7420G, RAM 4GB.
Děkuji za pomoc.
Problém s výkonem PC
Re: Problém s výkonem PC
Pokud jsi vše přeinstaloval a dělá to pořád, zkus si stáhnout hwmonitor a heavyload, spust obojí, heavyload je zátěžový program a sleduj jestli se ti něco třeba nepřehřívá. Jinak bych zkusil ještě otestovat hdd třeba hdtune a ramky memtestem, bud to najde někde chybu nebo ne, v obou případech bys měl mít ještě půl roku záruku, tak bych to poslal na reklamaci.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Radši tady dej screen z hwmonitoru.
AMD procesor, AMD graficka karta - to se prehriva prakticky urcite. Pomuze vycistit chlazeni a hlavne to delat pravidelne.
Taky se mi zdá, že by to mohlo být přehříváním, čistím to vysavačem, ale i tak se mi přehřívá. Jinak tady jsou screeny HwMonitoru a HeavyLoadu:
Máš chladící podložku? Vysavačem se to nečistí 

Tak jako chladící podložka se dá sehnat, ale nevím jestli mi to úplně odstraní problém, podle mě by to chtělo úplně vyčistit chlazení, ale nevím jak se to pořádně dělá, když vysavačem to nejde. Jste si jistí, že problém je jen v tom zahřívání? Že po tom vyčištění bude vše opět ok?
Ja nevim cim jinym by to mohlo byt, prodávají se spreje se stlačeným vzduchem, nebo nějákým kompresorem, ale nesmí stříkat olej. Dělá se to tak že otevřeš ntb, a vyčistíš chladiče, popřípadě prach co se tam válí.
Vysavacem to nemas sanci vycistit - nema takovy vykon, aby ten prach vysal.
Pouzij stlaceny vzduch ve spreji a uvidis co to z toho vsechno vyleti.
Pouzij stlaceny vzduch ve spreji a uvidis co to z toho vsechno vyleti.
133 stupnu to mit nemuze, ale o tom ze se to prehriva protoze je ucpane chlazeni jsem presvedcen. Ono se to moc dobre nechladi ani kdyz je ciste.
No vyzkouším to vyčistit tím sprej a snad to pomůže, protože sem úplně hotovej z toho, už fakt nevím jak se toho problému zbavit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4512
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06