Ahoj,
dostal se mi do opravy jeden notebook (Acer TravelMate), který prý poslední dobou jel hodně pomalu, až nenajel vůbec. Objeví se možnost opravit nebo spustit běžným způsobem, ale nic nepomůže.
Takže jsem nabootoval nějaké LiveCD Ububtu, co jsem vyhrabal ze skříně a zkopíral odtamtud všechna data, co bylo třeba zálohovat, na flešku. Pak jsem vložil instalační DVD Windows 7 a zkusil opravit počítač, ale zaseklo se to na "vyhledávání instalací windows". Další pokus bylo využití eRecovery, ale zaseklo se to hned při spouštění. Tak jsem zkusil čistou instalaci, ale opět se to zaseklo při spouštění.
Podle mě to vypadá na vadný disk, ale chci se ujistit jestli to nemůže být něco jiného (když z toho disku šlo normálně číst)? Případně jak otestovat, jestli je opravdu zničený?
Díky
Omilis
Notebook nenajede - zničený disk? Vyřešeno
Re: Notebook nenajede - zničený disk?
Hiren Boot CD nebo Ultimate Boot CD obsahuje utility od vyrobce disku, pripadne muze byt test HDD i v BIOSu.
Osobne bych test disku spoustel vzdy jako prvni, protoze prijit na to ze disk je vadny metodou pokus-omyl muze trvat i nekolik hodin pokusu o instalaci OS.
Osobne bych test disku spoustel vzdy jako prvni, protoze prijit na to ze disk je vadny metodou pokus-omyl muze trvat i nekolik hodin pokusu o instalaci OS.
Tak jsem stáhnul Ultimate Boot CD a spustil test. Ze začátku to jelo dobře, ale už asi 3 hodiny jeto "zaseklé". Jede to, ale strašně pomalu (1% za 3 hodiny). Přikládám obrázek v jakém stavu je to teď. Jestli to pojede, tak rychle jako teď, tak to bude trvat ještě tak týden.
Vypadá to, že je tam ta část nejspíše poškozena. Tak to asi už spravit nepůjde, ne?
Vypadá to, že je tam ta část nejspíše poškozena. Tak to asi už spravit nepůjde, ne?
Muzes to klidne zastavit - disk je 100% vadny.
Super (teda ne to, že je vadný, ale že to mám potvrzené). Můžete mi nějaký disk doporučit (bude stačit i 320 GB)?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2168
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 1
- 2891
-
od pcmaker