sladění PC a TV (vyřešeno) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

john_radich
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

sladění PC a TV (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod john_radich » 28 říj 2007 20:24

Ahoj. Nevíte někdo jaká se mi vetřela chybička při propojení počítače s televizí, když spojení mám přes scart a na druhym konci kabelu jsou dva cinče červenej jsem zkusil připojit ke kompozitu nebo přes redukci k s-videu a druhý černý jsem připojil přes redukci na jack na zvukovku. Mám grafiku GeForce2 MX400 32MB TV out a televize Toshiba 14" klasika. Má kompozit, audio a scart. Na kompozit i scart je výsledek stejný. Naskočí na obrazovce měnící se zrnění hustých krátkých čárek a teček. Takže signál tam nějaký jde ale ať měnim nView na grafiku jak chci lepší signál nelze vydolovat. Zvuk bez problémů. Díky za radu Wink

//Prosím nenastavovat probíhající vlákno novým dotazem, byť se týká stejného nebo podobného problému. Pri přehlednost fóra je výhodnější založit nové vlákno.

//Děkuji

//mmm

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 28 říj 2007 20:50

Pokud jsou cinče barevné podle zvyklostí, je červený od pravéhp a bílý (někdy taky černý) od levého kanálu zvuku, kompozitní video bývá žlutý cinč.

john_radich
nováček
Stav:

Příspěvekod john_radich » 28 říj 2007 21:59

na sáčku od kabelu je video RED, audio black. doufam že do fakt neni jen na zvuk:) zkoušel jsem i jiný jen čistý cinch na kompozit a výsledek stejné zrnění :(

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 28 říj 2007 22:15

Kabel SCART - cinče může mít dvě základní varianty: SCART může být zapojený jako vstupní - tj. bere signál z televize - nebo jako výstupní - tj. signál do televize posílá. Ty potřebuješ samozřejmě tu druhou variantu. Pokud máš možnost, zkus zkontrolovat - prozvonit - zda červený cinch je spojený s kontaktem 20 ve SCARTu.

john_radich
nováček
Stav:

Příspěvekod john_radich » 29 říj 2007 14:56

Ten kabel už jsem zabudoval nastálo skrz zeď, protože byl výsledek stejný jako s propojenými kompozity. Předpokládám, že kabelem to není, protože tam při zapnutí výstupu do sekundárního zařízení nepatrně problikne čistější signál a hned to začne zrnit. Bez signálu je jen černá obrazovka.
Mám ve vlastnostech - nastavení takový divný náhled na sekundárním monitoru. Nastavím nad něj šipku a zobrazí se - sekundární monitor (1024,0) -jestli to znamená rozlišení tak by tam mohla být nějaká chyba, ale dole mám jezdcem nastaveno 800x600 pixelů. Pal jsem zkoušel různý D,K apod. , ale beze změny.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 29 říj 2007 16:39

Pokud si dobře pamatuji, tak v originálních ovladačích na tuto kartu byla v nastavení zobrazení záložka TvinWiew (nebo tak nějak) a tam stačilo přepnout nastavení na Clone.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

john_radich
nováček
Stav:

Příspěvekod john_radich » 30 říj 2007 19:51

Den "D" !!! Díky za rady. Našel jsem původní CD a nainstalil drivery z roku 2001 a zapnul klon a sekundár TV Pal Belgie, páč tam nejsou ještě naše a jede to jak víno. Dokonce barevně a dost čistej obraz. Díky moc. :bigups:

Zpět na “Problémy s hardwarem”