Dobrý den,
Mám novou základní desku. Když jsem CPU ventilátor zapojil do CPU_fan, tak ventilátor strašně hučel, i když jsem ho v BIOSu vypnul, tak pořád strašně hučel. Napadlo mě, že ho připojím do CHA_FAN2 při spuštění PC mi to napsalo chybu s CPU, a hodilo mě to do BIOSu, když jsem BIOS vypnul, tak se normálně PC zapnul, naběhl windows, atd. Myslíte si, že to v tom CHA_FAN2 můžu nechat ? Moje základní deska: MA5A97 le R2.0 Můj procesor: AMD Phenom II x6
Ventilátor
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ventilátor
V bios dáš advanced profile potom dáš monitor a Cpu fan profile a třeba jsi dáš silent a a zapojíš ventilátor do cpu fan nemusíš se bát otáčky se nastavují samo podle teploty :) esi jsi nevíš rady tak počkej na jine rádce :)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Správně má být v CPU FAN a tam taky má jít regulovat.Stačí ho jen správně nastavit v biosu.Buď to dát na AUTO nebo když je čtyřpinový,tak na PWM a nebo ho ručně zregulovat třeba na 75% výkonu.
Samozřejmě,že i v tom jiném může být,ale ten už nemusí podporovat automatickou regulaci dle teploty.
Samozřejmě,že i v tom jiném může být,ale ten už nemusí podporovat automatickou regulaci dle teploty.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
No právě že když byl v CPU_FAN, tak s ním nešlo nic dělat. Dal jsem třeba aby byl tichý (silent) a nic. Teď když jsem to dal do CHA_FAN2, tak to můžu měnit jak chci.
Zpět na “Problémy s hardwarem”