Dobrý den, u nově sestaveného PC jsem instaloval poslední aktuální verzi ovladače pro GK Gigabyte R9 280 z oficiálních stránek. Po instalaci jsem restartoval W7, aby se projevily změny. PC bylo restartováno, ale W7 nelze spustit běžným způsobem (černá obrazovka). Nevíte někdo, kde může být problém? Předem děkuji Všem za jakoukoliv radu.
Parametry PC sestavy: CPU - i5 4460, GK: Gigabyte R9 280, MB: Gigabyte z97x gaming 3, zdroj: Seasonic 620 W
Ahoj Oxxide, nouzový režim funguje.....v nouzovém režimu jsem ve správci zařízení musel "vrátit změny ovladače" u grafické karty R9 280 na defaultní nastavení, tj. standardní graficky adapter s VGA rozlišením. Starší ovladač jsem pro tuto GK R928WF3OC-3GD nikde nenašel (na netu k dispozici pouze jedna aktuální verze 13.251 pro tuto GK ).
Dnes jsem zkoušel přeinstalovat W7 a znovu nainstalovat ovladače GK, ale výsledek stejný. Po instalaci ovladačů, restartuji počítač a systém W7 opět nenaběhne. Do W7 se dostanu pouze pro nouzový režim a znovu musím využít obnovu systému nebo možnost "vrátit změny ovladače GK" ve správci zařízení. Jsem z toho zoufalý......Má někdo nápad, kde může být problém?
Ještě jedna věc: propojení PC a monitoru jde pouze přes DVI kabel. Když jsem to zkoušel propojit přes HDMI, hláška NO SIGNAL. Nevím, jestli tyto problémy nenaznačují, že je problém v GK.
Ahoj dnes jsem se díval na recenze od uživatelů na Alza a konkrétně na AMD grafickou kartu od výrobce sapphire nitro+ radeon rx 7800 xt gaming oc, kde mě znepokojila recenze a nevím by nebylo lepší nVidia. Zde uvádím pár postřehů od jednoho...
Poslední příspěvek
Uplne bych nebral vazne cloveka, co svadi na AMD design PCB a chladic, kdyz AMD zadne graficke karty nevyrabi.
Takzvane place dobre, ale z vetsi casti na spatnem hrobe. AMD tu kartu nevyrobila. Ani NVIDIA karty nevyrabi.
Dnes při hraní hry se prvně hra sekla, po pár minutách se na vteřinu objevila modrá obrazovka a pocitac se vypnul.
Když počítač zapnu, běží zdroj, větrák, větrák na grafice i CPU, myslím, že běží i oba HDD, ale nevím, jak to přesně...
Poslední příspěvek
Zdroj a grafiku muzes vyzkuset i v jinem PC.
Pokud budou v poradku, staci koupit desku, procesor, pamet a idealne M.2 NVMe SSD na Windows.
Zdravim, chtel bych Vas pozadat o radu. Mam tady notebook Lenovo V110-15AST a kdyz ho zapnu nabehne mi obrazovka s tabulkou Boot Menu.
Vyberu Windows Boot Manager, tabulka zmizne a za chvili se objevi znova.
Dam boot s HDD, tabulka zmizne a objevi...
Poslední příspěvek
ty jo funguje!!! diky moc.. tak to me nenapadlo, ze to bude v zabezpeceni procaku :eh: