Dobrý den,
dnes mi přišlo z Alzy nová paměť RAM (1GB DDR2) a grafická karta.Po zapojení se nezapne monitor,prostě černo.Zkoušel jsem hledat na internetu,grafická karta drží ve slotu pevně a počítač se projevuje tak že vše běží ,včetně větráčků kteří se točí.Zkontroloval jsem snad vše.Nevím co dál.Jinak PC ani nepípá že by upozorňoval na problém.
Moje sestava(nyní)
4 GB DDR2
AMD Athlon X2 Dual-core 6000+ 3,1 Ghz
GPU GIGABYTE GT10/REV 2.0
Zdroj Fortron FSP350-60GLN - 350W
Základní deska GIGABYTE ga-ms55-s3
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 17:49) ---
Ještě bych se rád zmínil že pokud při zapnutém PC vytáhnu VGA z PC a dám ho zpět tak monitor problikne,ale napíše že nemá žádný signal a zhasne..Ale nějaký kontakt tam tedy je..
Nezapne se monitor Vyřešeno
Nezapne se monitor
Naposledy upravil(a) PanFruty dne 15 črc 2014 18:48, celkem upraveno 1 x.
Re: Jak jinak - nezapne se monitor
Bavíme se o tom proč se nezapne monitor.Ale pokud to chceš upřesnit tak o GK,protože když jsem vyndal novou RAM tak se nic nezměnilo.Takže GK.
A se starou kartou to chodí pořád stejně??
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nezkoušel jsem jí tam znovu dát (před výměnou to fungovalo zcela v pořádku).Jde spíše o to že nemám rád výměny GK,strana blíže k CPU se vždy vytáhne sama a druhá strana se mi vůbec nechce vytáhnout,jako by tam byla přikovaná.A já bych velice nerad něco poškodil..Ale ono mi asi už nic jiného nezbyde...
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 18:32) ---
Jak je možné že všem lidem jde GK vytáhmout ze slotu jak nic a já ji zaboha nemohu dostat ven.Právě se o to pokouším .Nehne se a nic jí nebrání v tom aby nešla ven..
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 18:32) ---
Jak je možné že všem lidem jde GK vytáhmout ze slotu jak nic a já ji zaboha nemohu dostat ven.Právě se o to pokouším .Nehne se a nic jí nebrání v tom aby nešla ven..
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-Help
Proč sem furt montuješ tu Grafickou kartu? Ramky jsi měnil všechny (to znamená vytáhl jsi stávající 4GB a dal 1GB) nebo jsi tu novou doplnil ke stávajícím? Proběhne POST? A v neposlední řade si prosím zdrav nadpis tématu.
Proč sem furt montuješ tu Grafickou kartu? Ramky jsi měnil všechny (to znamená vytáhl jsi stávající 4GB a dal 1GB) nebo jsi tu novou doplnil ke stávajícím? Proběhne POST? A v neposlední řade si prosím zdrav nadpis tématu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Co se týče paměti RAM tak jsem tu novou vyndal a předchozí 3 tam nechal a zapnul to tak.Žádná změna.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
A dál?
Jestli tak zkus udělat ClearCMOSS.
Martab píše:Proč sem furt montuješ tu Grafickou kartu? Proběhne POST? A v neposlední řade si prosím zdrav nadpis tématu.
Jestli tak zkus udělat ClearCMOSS.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Gk je ve slotu zpravidla zabezpečena západkou, kterou musíš odklonit do strany, aby jsi mohl GK vyjmout. Tak se pořádně podívej. Je na vnitřním konci slotu pro GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Nezapne se monitor
Právě jsem vyndal novou GK a zandal starou.Monitor nenaběhl ani se starou grafickou.Co teď ?A já pořád hledal problém v GPU ...
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já už se v tom ztratil...
Napiš CO MÁŠ ZA PROBLÉM, jakou máš sestavu a co jsi vlastně kupoval nové a co jsi měnil.
Napiš CO MÁŠ ZA PROBLÉM, jakou máš sestavu a co jsi vlastně kupoval nové a co jsi měnil.

Dobrá,dobrá.Už jsem to vyřešil ,ale měl bych tu jiný problém a byl bych rád kdyby jsme se věnovali jenom tomu.Využitelná paměť RAM se mi ukazuje dle toho jak mám rozmíštěny RAMky ve slotech.Měl jsem 4 GB ale využitelných jen 2 GB.Prohodil jsem je a mám 4 GB a využitelných 3,25.Existuje návod jak ty RAM poskládat do slotů aby bylo využitelných 4 GB?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3059
-
od OHV
Zobrazit poslední příspěvek
19 úno 2025 18:07