MSI Z97-g55 OC Genie 4 - Nenabootuje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

goblinin
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

MSI Z97-g55 OC Genie 4 - Nenabootuje

Příspěvekod goblinin » 23 črc 2014 18:21

Zdravím. Chtěl jsem nahlédnout do světa OC, tak jsem začal koupí i5-4690k a desky MSI z97-g55. Líbila se mi možnost OC Genie 4, která jedním zmáčknutím z PC vyžene nějaký výkon navíc. Plánoval jsem to použít do doby, než načtu více o dané problematice, než doplním příslušné ventilátory atp... Problémem je, že po spuštění této funkce a resetu PC nedojde k nabootování, ale vyhození chybové hlášky, kde si mohu vybrat, jestli upravím nastavení v BIOSu, nebo jestli zkusím nějaké starší funkční nastavení.

Bohužel jsem nezvolil ideální desku na OC, na internetu se k ní mnoho zatím nepíše a nefunkčnost této funkce mi nepřidává na klidu. Přemýšlím nad vrácením a pořízením desky, ke které je množství návodů a videí. Na druhou stranu nechci vracet funkční zboží kvůli mému hloupějšímu výběru. Faktem ale je, že díky tomuto problému mi nepřipadá zcela funkční.

Zbytek sestavy:
Zdroj: 700W Fortron
GPU: MSI R9 280x Gaming 3G
RAM: Kingstone CL9 HyperX 2x4Gb

Ovladače jsem aktualizoval - instalace z CD, následně přes auto updater nainstalovány nejnovější verze (ale mělo by to běhat i na starších pokud se nepletu...)
Budu vděčný za jakýkoli postřeh k danému problému. Pokud bude potřeba nějaký log či tak, měl bych být schopný dodat, pokud mě správně nasměrujete :-)

Reklama
guest

Re: MSI Z97-g55 OC Genie 4 - Nenabootuje

Příspěvekod guest » 23 črc 2014 23:30

Tak si promysli kde je chyba, jestli v desce, anebo u tebe. Osobně bych ji vrátil a o taktování si nejdříve něco naštudovaL.

goblinin
nováček
Stav:

Příspěvekod goblinin » 24 črc 2014 09:06

Něco takového jsem čekal. Samozřejmě tomu nemohu oponovat, ale stejnak bych rád věděl, jestli je chyba někde v desce, nebo jsem to špatně sestavil. Aneb chybami se člověk učí.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 24 črc 2014 09:13

Máš poslední verzi BIOS? Pokud nenaběhne už po zapnutí, tak nehledej problém v ovladačích, se systémem to nemá co dělat.
A určitě si v manuálu zjisti, na jaké hodnoty OC Genie zvyšuje hodnoty a jak to změnit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

goblinin
nováček
Stav:

Příspěvekod goblinin » 24 črc 2014 11:27

To bylo to první, co jsem zkoušel. Měl by tam být ten nejnovější BIOS - stažený rovnou ze stránek MSI. V manuálu se o OC Genie téměř nepíše, pouze zmínka ve stylu "Zvýšení výkonu jedním kliknutím".
Potom tam je ještě možnost XMP - která také nefunguje. Stejný výsledek, jako s OC Genie. Ještě zkouším psát na podporu, prostě chci vědět, co dělám zle.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 24 črc 2014 12:40

XMP musí podporovat paměti.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 24 črc 2014 14:47

goblinin píše:Plánoval jsem to použít do doby, než načtu více o dané problematice

Pokud nechces moc nacitat, tak tvuj procesor ma otevereny nasobic i smerem vzhuru, takze jedine, co v BIOSu menis, je prave tato hodnota. Jdes po kruccich vzhuru, hlidas teplotu a testujes stabilitu pri zatezi. Jako hruby zaklad to jiste staci, dalsi finesy nastudujes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 24 črc 2014 15:04

OC Genie je spíš zbytečnost a ve skutečnosti toho moc neudělá nebo přetaktujte pitomosti (třeba integrovanou grafiku :D ). Přetaktuj si PC sám, máš na to skvělou desku, skvělý procesor a i RAM se slušně taktují. Jaké máš chlazení procesoru?

goblinin
nováček
Stav:

Příspěvekod goblinin » 24 črc 2014 15:32

To já chci načítat, chci tomu rozumět, ale bude to běh na dlouhou trať. Není zas tolik času. A rozhodně chci zkoušet pomalinku za pochodu (deska by měla být alespoň trochu blbuvzdorná, co jsem tak pochopil).
Chlazení - Cooler Master: Hyper TX3 EVO (ve specifikacích nepíšou podporu pro LGA 1150, ale na krabici je přilepená nálepka, že daný socket je podporován... sice to šlo na desku trochu hůř, než jsem čekal, ale drží tam dobře...)
Ale ještě musím přidat 1-2 větráky do skříně, chybí tam.

Tak jsem začal stáhnutím nějakého lepšího Performance testeru a konečně začínám vidět výsledky jednotlivého počínání. Každopádně nezodpovězená otázka mi stále vrtá hlavou...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win 95 nenabootuje Příloha(y)
    od Josef4 » 18 pro 2024 11:59 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3068
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 18:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”