Zdravím, potřeboval bych zjistit, proč se mi přehřívá grafika a co s tím dělat, notebook v záruce ještě tak cca 20 dní.
Zde píši specifikace notebooku:
Notebook Lenovo Ideapad G580
Intel core i5 3210M
4GB DDR3 800MHz
nVidia GT 630M 2GB
750GB HDD 5400rpm
Teplota v klidu je něco přes 50 stupňů, což je dobrý, ale při hraní (odzkoušeno na Minecraftu, který lze lehce dát vedle sebe s programem GPU-Z) dosahuje až 90 stupňů.
Nevíte v čem by mohl být problém a co s ním dělat?
Přehřívání GPU nVidia v notebooku Vyřešeno
Re: Přehřívání GPU nVidia v notebooku
U notebooků jsou tyto teploty normální. Kvůli neúčinnému chlazení se prostě takhle přehřívají
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
To jo, ale nemá to pak za následek snížení výkonu ve hrách? Není třeba nutné vyměnit pastu či vyčistit notebook od prachu nebo rovnou dokoupit chladící desku? O kolik stupňů by ta deska mohla pomoct?
Ma to za nasledek ze se zlikviduje zakladni deska, obvykle tak po 2-3 letech (samozrejmne po skonceni zaruky).
S tim ale nic mod neudelas, kdyz si EU vymyslela bezolovnate pajeni, tohle je vysledek - praskani cinu pri tepelnem namahani.
Muzes pouze vycistit chlazeni stlacenym vzduchem, urcite z toho vyleti hromada bordelu.
S tim ale nic mod neudelas, kdyz si EU vymyslela bezolovnate pajeni, tohle je vysledek - praskani cinu pri tepelnem namahani.
Muzes pouze vycistit chlazeni stlacenym vzduchem, urcite z toho vyleti hromada bordelu.
A nedalo by se to co nejdříve dát reklamovat jestli by to pomohlo?
Ještě bych mohl říct, že jsem do notebooku jednou trošku víc bouchal, poškodil se disk, ten mi vyměnili a myslím že od té doby mám nižší výkon, teda nějak jsem to neřešil, ale možné to je.
Ještě bych mohl říct, že jsem do notebooku jednou trošku víc bouchal, poškodil se disk, ten mi vyměnili a myslím že od té doby mám nižší výkon, teda nějak jsem to neřešil, ale možné to je.
Muzes to taky skusit, ale koupit za 90 Kc stlaceny vzduch ve spreji mi prijde rychlejsi.
Dobře a to chlazení vyčistit jak aniž bych to poškodil? Můžu normálně do otvoru pro větráček? Nebo to musím rozmontovat? V tomhle expert nejsem, sestavit PC bych ještě dokázal, ale do notebooku v záruce se moc vrtat nechci, tak se raději ptám.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
normálně sundej plasty a profoukni to směrem ven
No jde o to, že já mám větráček pod nějakým krytem, nebo papírem schovaný + ten velký kryt, který lze sundat zasahuje jen na kousek větráčku, to ale problém asi nebude.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1869
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07