PC se občas seká a běží zpomaleně (již neběží vůbec)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC se občas seká a běží zpomaleně (již neběží vůbec)
Tak to je asi problém elektroniky disku. Jestli máš možnost zkus jej připojit v jiném PC (třeba u kamaráda), jako druhý disk a ověřit, zda jej PC najde a je čitelný.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zkusil jsem jak radil Hoff to LiveCD s Linuxem (Slax) a to běží normálně (teď z něj píšu) v grafickém rozhraní a dokonce zobrazí i ten pevný disk, na který mohu normálně zapisovat nebo mazat.
Takže nevím kde může být problém ...
Takže nevím kde může být problém ...
-
- Pohlaví:
Pokud to na Linuxu běží, pak je to chyba systému. Zálohovat data, zformátovat a znovu nainstalovat systém.
Sice můj názor může vypadat jako neodborný, ale HDD zn. Hitachi s 20000 hodinami bych měnil preventivně a nečekal, až klekne. Z dosavadních popsaných skutečností to vypadá na poškozený/é sektor/y na HDD, a to tam, kde je uložen systém. Navíc Hitachi je jedním z výrobců, u nichž výsledky SMART testu HDD nejsou spolehlivé a HDD je třeba otestovat utilitou od výrobce (bohužel nemám honem k dispozici ani odkaz).
Suma sumárum: Na ten HDD už bych systém neinstaloval, pořídil bych nový a tenhle s výhradami použil na data a programy, u kterých mě jejich případná ztráta nebude mrzet.
Suma sumárum: Na ten HDD už bych systém neinstaloval, pořídil bych nový a tenhle s výhradami použil na data a programy, u kterých mě jejich případná ztráta nebude mrzet.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Případně zkusit opravu originální instalačkou. Jinak raději čistá instalace na nový disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
wattmetr píše:Sice můj názor může vypadat jako neodborný, ale HDD zn. Hitachi s 20000 hodinami bych měnil preventivně a nečekal, až klekne. Z dosavadních popsaných skutečností to vypadá na poškozený/é sektor/y na HDD, a to tam, kde je uložen systém. Navíc Hitachi je jedním z výrobců, u nichž výsledky SMART testu HDD nejsou spolehlivé a HDD je třeba otestovat utilitou od výrobce (bohužel nemám honem k dispozici ani odkaz).
Však já jsem chtěl nejprve log z CDI. Jestli mu někdo řekl že dle hlášky Dobrý, pak to ještě neznamená že dobrý je. Ostatně dle screenu není.
Pokud to jde, spusť v Linuxu HD Tune - Error Scan (ne rychlý test!), uvidíš, co Ti ukáže.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A můžeš dát odkaz na ten HD Tune pro Linux?... našel jsem jen pro Windows ....
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 13:54) ---
A další problém, že nemám instalačku. Je to sestava od HP a ti instalačku nedávají, jen na HDD nějaký oddíl obnovy...
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 13:54) ---
A další problém, že nemám instalačku. Je to sestava od HP a ti instalačku nedávají, jen na HDD nějaký oddíl obnovy...
wattmetr píše:Pokud to jde, spusť v Linuxu HD Tune - Error Scan (ne rychlý test!), uvidíš, co Ti ukáže.
Zkus něco z toho, co je tady http://alternativeto.net/software/hd-tu ... form=linux
Dal jsem to do rukou odborníků a skutečně odešel disk...
HDD Hitachi tedy 20 000 hodin nepokořil, ale chybělo mu jen pár hodin
Od začátku se mi ten disk nezdál, tak hlučný (při zápisu/čtení) moderní disk jsem ještě neslyšel. Skoro se dá brát jako úspěch, že vydržel tak dlouho..
Je neskutečné jak nekvalitní součástky se dávají do hotových sestav. Před 1,5 rokem shořel zdroj, nyní odešel disk. Co bude asi následovat?
HDD Hitachi tedy 20 000 hodin nepokořil, ale chybělo mu jen pár hodin

Od začátku se mi ten disk nezdál, tak hlučný (při zápisu/čtení) moderní disk jsem ještě neslyšel. Skoro se dá brát jako úspěch, že vydržel tak dlouho..
Je neskutečné jak nekvalitní součástky se dávají do hotových sestav. Před 1,5 rokem shořel zdroj, nyní odešel disk. Co bude asi následovat?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nový herní PC do 24 tis.Jde to vůbec?
od yardhik » 04 lis 2024 11:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 12
- 2032
-
od yardhik