Počítač nevidí síťovou kartu
Počítač nevidí síťovou kartu
Dobrý den, žádám Vás o radu, ze dne na den mi přestal fungovat internet na PC píše mi to nainstalujte síťový hardware, ale ve správci zařízení úplně zmizela položka síťový adaptér, instalací ovladačů se nic nemění a pořád píše to stejné ,opravdu nevím co dál s tím. Děkuji za případnou odpověď
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 11 srp 2014 21:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
Re: síťový adaptér
prosím tě a kde to najdu v tom biosu,jsem docela laik přes pc
-
- Pohlaví:
Hledej něco jako Onboard Lan (ethernet) Controller a musí být na Enabled.
Naposledy upravil(a) guest dne 10 srp 2014 16:10, celkem upraveno 1 x.
mám tam akorát onboard Devices Configuration to co jsi mi psal tak vůbec
-
- Pohlaví:
A když to rozklikneš? Tam by mělo být něco jako Onboard Lan.
Configure ITE8712 Super I0 Chipset a pod tím jé Seriál Port1 Address - parallel
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 15:17) ---
přímo v chipsetu SOUTHBRIDGE Configuration po rozkliknutí onboard LAN (auto) a pod tím OnBoard Lan Boot ROM (disabled)
a v TOOLS je AI NET 2 po rozkliknutí Check Realtek Phy Lan cable (disabled)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 15:17) ---
přímo v chipsetu SOUTHBRIDGE Configuration po rozkliknutí onboard LAN (auto) a pod tím OnBoard Lan Boot ROM (disabled)
a v TOOLS je AI NET 2 po rozkliknutí Check Realtek Phy Lan cable (disabled)
-
- Pohlaví:
Tohle by mohlo být ono, změň to na Enabled.Check Realtek Phy Lan cable (disabled)
nejde to,ale když chci nainstalovat ethernet driver na konci instalace mi to napíše : The Realtek Network Controller was not found. If deep Sleep mode is enabled. Please plug the cable.
The Realtek Network Controller was not found.
Sice nerad, ale vidím to na "úmrtí" síťového adaptéru. Pak bych to viděl na použití něčeho takového http://www.czc.cz/i-tec-usb-2-0-etherne ... tAod_WIAVw nebo https://interlink.tsbohemia.cz/axago-ad ... tAodpAsAiQ
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
jo vidím to taky tak,už skrz toho,že večer PC šel a ráno po zapnutí ne,tohle bude nejlepší řešení díky moc!
Už jen tak mimochodem:
Měl jsem stroj (úmyslně nepíšu ntb nebo PC - neřeklas, co máš), který měl stejnou závadu. S jedním malým rozdílem: Z deseti zapnutí PC 2-3x adaptér šel, ve zbytku ani ťuk. PCI adaptér (v ntb nepoužiješ) vše vyřešil a je pokoj.
Kdyby se Ti původní adaptér objevil, může to dělat problémy a v tom případě je nejrozumnější ho (ten původní) zakázat v BIOSu.
Měl jsem stroj (úmyslně nepíšu ntb nebo PC - neřeklas, co máš), který měl stejnou závadu. S jedním malým rozdílem: Z deseti zapnutí PC 2-3x adaptér šel, ve zbytku ani ťuk. PCI adaptér (v ntb nepoužiješ) vše vyřešil a je pokoj.
Kdyby se Ti původní adaptér objevil, může to dělat problémy a v tom případě je nejrozumnější ho (ten původní) zakázat v BIOSu.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2717
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
22 dub 2025 06:27