Nefunguje spojení PC a monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

driticool
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunguje spojení PC a monitoru

Příspěvekod driticool » 11 srp 2014 19:14

Ahoj,vrátil jsem se z dovolené z Chorvatska,před odjezdem jsem vypnul prodlužovačku ve které je počítač zapojený a také jsem vypnul zdroj,když jsem se ale vrátil z dovolené a zapnul PC,počítač se normálně rozsvítil a rozhučel,monitor však jen ukázal logo ASUS a hlášku "VGA NO SIGNAL" a zhasnul..

Už dříve se mi to párkrát stalo,ale to stačil jen tvrdý restart (podržení tlačítka POWER) a zapnout a šlo to... Ale tentokrát nic.
Hodněkrát už jsem zkoušel vysunout a zasunout ten VGA kabel,na obou stranách,ale také nic.
Někde jsem četl že by pomohlo vysunout a zasunout grafickou kartu,jenže do PC se nedostanu,když odšroubuju dva šroubky na krytu,tak ani za boha nejde vytáhnout...

Asi den před dovolenou při bouřce vypadl proud a a počítač se vypnul,ale pak zase v pohodě fungoval,nevím jestli by to mohlo mít také nějaký vliv na tento problém.

Díky moc za rady :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Srp 2014 19:19) ---

Zapomněl jsem doplnit že ten VGA kabel jsem také koupil nový,protože ten starý byl ještě z předchozího PC,bohužel problém stále pžetrvává...
:inlove:

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Nefunguje spojení PC a monitoru

Příspěvekod Uziv00 » 11 srp 2014 20:42

Vytáhnout a znovu nasadit grafickou kartu. pokud máš nějakou nestandardní skříň pak se zeptej strejdy googla (disassembly). Pokud máš normální skříň, tak použití větší síly je v pořádku. Můžeš taky zkusit šroubovákem zapáčit mezi krytem a zadní stěnou - na straně šroubků.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 srp 2014 20:48

Co to je za pocitac?

U starsich pocitacu je kazde delsi odpojeni od el. energie rizikem, ze se uz nezapnou - napr. kvuli vadnym kondenzatorum. Po kazdem vypadku proudu jich vzdy par vyhazujeme.

Ta graficka karta ma nejspis na konci slotu zacvak, ktery je nutne odemknout aby sla vytahnout.

driticool
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod driticool » 12 srp 2014 09:00

Tak monitor funguje,stačilo vyměnit ten "konvertor"(WAT?! :D) VGA kabelu,už jede.
Ale je tu druhý problém,obraz se mi jakoby mírně chvěje,je to vidět hlavně na textu a různých hranách,zkusil jsem monitor "proklepnout" a na vteřinku to přestalo a pak zase,ale to se mi zdálo že je to jen v určité části obrazovky...
Na počítači už jsem asi přes hodinu,buď jsem si toho nejprve nevšiml nebo to začalo až teď,z ničeho nic.

Díky za rady.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 12 srp 2014 09:10

Pokud monitor a karta umí DVI, pak doporučuji DVI kabel. Už jsem se s tím setkal, že na VGA se obraz "chvěl", ale přes DVI bylo vše v pořádku.

driticool
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod driticool » 12 srp 2014 09:27

Jak jsem si řekl že se podívám jestli bedna nemá ten DVI výstup,tak jsem si počítoč pod stolem přitáhl blíže a tím se obraz spravil,asi tím jak se narovnal VGA kabel,tak uvidíme,jestli to zase začne :D

Zatím díky :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výpadky spojení Wi-Fi Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 led 2025 15:38 » v Sítě - hardware
    7
    4523
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 10:39
  • low fps/hz na druhém monitoru
    od beestback » 26 led 2025 17:58 » v Problémy s hardwarem
    0
    2393
    od beestback Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 17:58
  • výběr monitoru
    od teichmann.ondrej » 20 kvě 2025 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    34
    6207
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:46
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    3145
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • Upgrade monitorů
    od Vondrys » 03 srp 2024 11:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC