Ahoj, chci se zeptat, v notebooku mám tento disk toshiba mk2561 320 Gb, zdá se mi, že se přehřívá, teploty zaplého disku přes Speed Fan smart hlásí v klidnéím stavu 46 stupňů, což se mi zdá dost.
Přítelkyně má acer počítač v tom disk od WD název nevím a teploty má kolem 23 °c.
Mám tedy dotaz, je tato teplota normální popřípadě vyřešil by to SSD disk, nebo disk nový?
Ps: žebrování mám vyčištěné, nová teplovodivá pasta na procesoru nanesena + větráček není nový (nový objednán) ale ten by teplotu disku neměl ovlivnit ne, je od něj daleko.
Poraďte prosím jaký disk byste mi doporučili, mám cenový strop 3000,-, pokud možno doporučte mi disky, se kterými máte os. zkušenost.
Díky
Notebook dell Latitude E5410 přehřívání disku
Re: Notebook dell Latitude E5410 přehřívání disku
Obavam se ze je to mizerne udelane chlazeni, presneji zadne chlazeni.
Jedine disky ktere jsou stavene na vyssi teploty o kterych vim jsou Hitachi Endurastar, ktere se davaji do navigaci (mely by kratkodobe vydrzet i 100 stupnu). Otazka je zda existuji v nejake rozumne evrzi do notebooku.
Jedine disky ktere jsou stavene na vyssi teploty o kterych vim jsou Hitachi Endurastar, ktere se davaji do navigaci (mely by kratkodobe vydrzet i 100 stupnu). Otazka je zda existuji v nejake rozumne evrzi do notebooku.
Re: Notebook dell Latitude E5410 přehřívání disku
Co jsem tam měl původní disk od dellu, takj ten se tolik nepřehříval, ale pak odešel, dali mi tam tento a ten se přehřívá. Mám obavy, aby toto přehřívání neovlivnilo nějak životnost základovky, nechtěl bych jí kupovat novou.
Počítač je to dobrý baterka vydrží vše, nicméně ten disk mě sere, nevím jak by to šlo vyřešit. Proto hledám nějakou jinou variantu nejlépe koupi nového disku, ale moc se v tom nevyznám, proto potřebuji radu :/
Počítač je to dobrý baterka vydrží vše, nicméně ten disk mě sere, nevím jak by to šlo vyřešit. Proto hledám nějakou jinou variantu nejlépe koupi nového disku, ale moc se v tom nevyznám, proto potřebuji radu :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7438
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03
-
- 3
- 1852
-
od helpmeboys
07 dub 2025 12:07
-
- 3
- 2026
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3256
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 5144
-
od petr22