Ahoj, po vyčištění prachu se mi nerozjede PC. Po spuštění mi vždycky jednou pípnul, a začal nabíhat BIOS. Teď mi pípne 4x a je pouze černá obrazovka. Neběží ani disk, pouze svítí zdroj a rozběhne se větrák, neví někdo co jsem provedl? Žádný kabely jsem neodpojoval.
Tak by to měl bejt vadný časovací obvod, ale nikde ani slovo, jak to opravit. Nejhorší je, že se nedostanu ani do biosu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2014 13:38) ---
Mohla by to dělat slabá baterka?
Chyba biosu
Re: Chyba biosu
Zjisti si, co Ti říká "beep code" - viz Google - v návaznosti na typ Tvé MB. Třeba pak budeš chytřejší.
Baterkou to nebude, nehledě na to, že Ti nezeslábne při čištění
Baterkou to nebude, nehledě na to, že Ti nezeslábne při čištění

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Chyba biosu
Po důkladnějším hledání, přesně podle základní desky jsem se dočetl, že chyba, kterou mi to hlásí vlastně neexistuje, i když se s ní autor už setkal, proházel jsem RAMky a PC jede. Ale jelikož byla ruka rychlejší než rozum, tak jsem mezi tím ještě resetoval BIOS. Tak jsem se chtěl zeptat, jak je to s nastavením.
Systémový čas a datum jsem si nastavil. Mechaniku A:\ kterou to po mě chtělo jsem vypnul. Ale nevím, jestli mám nastavovat ještě něco dalšího?
PC jede snad bez problémů.
Předem dík za radu.
Systémový čas a datum jsem si nastavil. Mechaniku A:\ kterou to po mě chtělo jsem vypnul. Ale nevím, jestli mám nastavovat ještě něco dalšího?
PC jede snad bez problémů.
Předem dík za radu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11172
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2680
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4565
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
-
- 4
- 3353
-
od Steage7717