Zdravim vsechny.
Vcera jsem sk koupil temer vsechny nove komponenty (krom HDD a zdroje).
Vse jsem dal dohromady a ejhle, po stisknuti tlacitka power pc nejede.
Situace je takova, ze mi na motherboard jen sviti zelena dioda. Nicmene neni slyset zadny zvuk, ani vetraky nejedou, proste nic...
Sice uz jsem v zivote par pc sestavoval, ale tentokrat se mi podarilo zamenit plus a minus u pwr (tedy dratku vedouci od hlavniho spinace na desku).
Je mozne, ze sem tim odpalil mother?
Nicmene zelena dioda stale sviti...
Zkousel jsem odpojit grafiku a vyndat baterii, nepomohlo...
Nevite cim by to mohlo byt?
Jeste jsem premyslel, zdali neni v prd zdroj. Ale kdyz sviti ta dioda...
Deska: M5A97 r2.0
Zdroj: 550W
Procik: AMD FX 8350
Koupil jsem si i novou case zalman z9...
Preemyslel jsem, zdali to nemuze byt nejak deaktivovano to spusteni pc, ale to je asi kravina...
Nejake typy?
Dik
Nove sestavene pc nestartuje Vyřešeno
Re: Nove sestavene pc nestartuje
1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB
2. Vodiče k POWER SWITCH na čelním panelu nemají polaritu, můžeš zapojit libovolně. V případě záměny vodičů k POWER LED se rovněž nic neděje, pouze POWER LED nebude svítit, rozsvítí se po přehození kabelů.
3. Vytáhni kablíky od POWER SWITCH z MB a příslušné kontakty spoj nakrátko, např šroubovákem. Ani pak nenaběhne?
4. Vytáhni 24-pólový konektor napájení z MB a spoj zelený kablík (je jen jeden) s kterýmkoli černým. Zdroj by měl naběhnout (roztočí se jeho větrák)
5. Nevím o tom, že by spuštění PC šlo deaktivovat.
2. Vodiče k POWER SWITCH na čelním panelu nemají polaritu, můžeš zapojit libovolně. V případě záměny vodičů k POWER LED se rovněž nic neděje, pouze POWER LED nebude svítit, rozsvítí se po přehození kabelů.
3. Vytáhni kablíky od POWER SWITCH z MB a příslušné kontakty spoj nakrátko, např šroubovákem. Ani pak nenaběhne?
4. Vytáhni 24-pólový konektor napájení z MB a spoj zelený kablík (je jen jeden) s kterýmkoli černým. Zdroj by měl naběhnout (roztočí se jeho větrák)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kdyz jsi montoval zakladni desku, daval jsi tam distancni sroubky? Nemas zakladni desku prisroubovanou primo na plech ve skrini?
wattmetr píše:1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB
dik, vyzkousim
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 12:29) ---
opetr22 píše:Kdyz jsi montoval zakladni desku, daval jsi tam distancni sroubky? Nemas zakladni desku prisroubovanou primo na plech ve skrini?
Ano daval...
Jak rikam, par PC uz jsem skladal, takze nejaka banalni chyba by to byt nejspis nemela.....
Jeste me napadla jedna vec. Napajeni procesoru je na desce reseno 8mi piny (12V)
Ja mam ze zrdoje pouze 4 piny na 12V.
Jelikoz tam ten 4 pinovy kabel nedosahne, musim pouzit prodluzku, ktera je obvsem také 8pinová. Tedy konec této prodlužky se dá rozdělit na 4 a 4 piny, tedy dva drátky.
V navodu desky ale pisou, ze muzu zapojit ten 4 pinovy do toho 8mi pinovyho a to zcela doprava....
Jen me napadlo, jestli nemuze byt problem v ty prodluzce, ale to je asi kravina...
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 12:35) ---
wattmetr píše:1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB
aaaaaaaa, diky moc.
treti bod zabral, tedy pomoci sroubovaku to jde nastartovat.
Co ted?
Diky...
Re: Nove sestavene pc nestartuje Vyřešeno
Vyměnit tlačítko POWER SWITCHe na čelním panelu, patrně je vadné. POZOR: Tlačítko v čelním panelu je jen mechanická věc, tu neměň! Vyměnit musíš ten spínač pod tím tlačítkem, tedy to, na co ten "knoflík" působí - tlačí!
K těm 4- a 8-pinům: Je nutné zapojit minimálně 4-pin. To zvýšení počtu pinů dělají výrobci kvůli zvýšení proudové zatížitelnosti napájecích kabelů CPU, jelikož jehp odběr se pohybuje v řádech desítek ampér a relativně tenké kabely a relativně tenké plošné spoje na desce jsou těmito proudy nadměrně zatěžovány. Proto je výrobci multiplikují.
K těm 4- a 8-pinům: Je nutné zapojit minimálně 4-pin. To zvýšení počtu pinů dělají výrobci kvůli zvýšení proudové zatížitelnosti napájecích kabelů CPU, jelikož jehp odběr se pohybuje v řádech desítek ampér a relativně tenké kabely a relativně tenké plošné spoje na desce jsou těmito proudy nadměrně zatěžovány. Proto je výrobci multiplikují.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak panove a damy. Houby vadny spinac PC. Case ZALMAN Z9 je totiz v defautlu prodavan tak, ze je odpojeno POWER tlacitko. Proste jsem musel sundat celni panel a zapojit dratky od POWER tlacitka...
Napadlo me vsechno mozny i nemozny, ale toto fakt ne.
Proste po koupi musis sundat celni panel a zapojit dratky
No tve to bych si ho vyskub
Jinak moc dekuju za radu....... bez toho bych na to neprisel.......
Napadlo me vsechno mozny i nemozny, ale toto fakt ne.
Proste po koupi musis sundat celni panel a zapojit dratky

No tve to bych si ho vyskub

Jinak moc dekuju za radu....... bez toho bych na to neprisel.......
Tak tu zamkni - zelená fajfka vpravo nahoře v příspěvku. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2583
-
od Kincl6
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 10:39