Nove sestavene pc nestartuje Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rozirozi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nove sestavene pc nestartuje

Příspěvekod rozirozi » 14 zář 2014 11:54

Zdravim vsechny.

Vcera jsem sk koupil temer vsechny nove komponenty (krom HDD a zdroje).
Vse jsem dal dohromady a ejhle, po stisknuti tlacitka power pc nejede.

Situace je takova, ze mi na motherboard jen sviti zelena dioda. Nicmene neni slyset zadny zvuk, ani vetraky nejedou, proste nic...

Sice uz jsem v zivote par pc sestavoval, ale tentokrat se mi podarilo zamenit plus a minus u pwr (tedy dratku vedouci od hlavniho spinace na desku).
Je mozne, ze sem tim odpalil mother?
Nicmene zelena dioda stale sviti...

Zkousel jsem odpojit grafiku a vyndat baterii, nepomohlo...

Nevite cim by to mohlo byt?

Jeste jsem premyslel, zdali neni v prd zdroj. Ale kdyz sviti ta dioda...

Deska: M5A97 r2.0
Zdroj: 550W
Procik: AMD FX 8350

Koupil jsem si i novou case zalman z9...

Preemyslel jsem, zdali to nemuze byt nejak deaktivovano to spusteni pc, ale to je asi kravina...

Nejake typy?
Dik

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nove sestavene pc nestartuje

Příspěvekod wattmetr » 14 zář 2014 12:06

1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB
2. Vodiče k POWER SWITCH na čelním panelu nemají polaritu, můžeš zapojit libovolně. V případě záměny vodičů k POWER LED se rovněž nic neděje, pouze POWER LED nebude svítit, rozsvítí se po přehození kabelů.
3. Vytáhni kablíky od POWER SWITCH z MB a příslušné kontakty spoj nakrátko, např šroubovákem. Ani pak nenaběhne?
4. Vytáhni 24-pólový konektor napájení z MB a spoj zelený kablík (je jen jeden) s kterýmkoli černým. Zdroj by měl naběhnout (roztočí se jeho větrák)
5. Nevím o tom, že by spuštění PC šlo deaktivovat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 zář 2014 12:13

Kdyz jsi montoval zakladni desku, daval jsi tam distancni sroubky? Nemas zakladni desku prisroubovanou primo na plech ve skrini?

rozirozi
nováček
Stav:

Příspěvekod rozirozi » 14 zář 2014 12:25

wattmetr píše:1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB
2. Vodiče k POWER SWITCH na čelním panelu nemají polaritu, můžeš zapojit libovolně. V případě záměny vodičů k POWER LED se rovněž nic neděje, pouze POWER LED nebude svítit, rozsvítí se po přehození kabelů.
3. Vytáhni kablíky od POWER SWITCH z MB a příslušné kontakty spoj nakrátko, např šroubovákem. Ani pak nenaběhne?
4. Vytáhni 24-pólový konektor napájení z MB a spoj zelený kablík (je jen jeden) s kterýmkoli černým. Zdroj by měl naběhnout (roztočí se jeho větrák)

dik, vyzkousim

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 12:29) ---

petr22 píše:Kdyz jsi montoval zakladni desku, daval jsi tam distancni sroubky? Nemas zakladni desku prisroubovanou primo na plech ve skrini?
o

Ano daval...

Jak rikam, par PC uz jsem skladal, takze nejaka banalni chyba by to byt nejspis nemela.....

Jeste me napadla jedna vec. Napajeni procesoru je na desce reseno 8mi piny (12V)

Ja mam ze zrdoje pouze 4 piny na 12V.

Jelikoz tam ten 4 pinovy kabel nedosahne, musim pouzit prodluzku, ktera je obvsem také 8pinová. Tedy konec této prodlužky se dá rozdělit na 4 a 4 piny, tedy dva drátky.

V navodu desky ale pisou, ze muzu zapojit ten 4 pinovy do toho 8mi pinovyho a to zcela doprava....

Jen me napadlo, jestli nemuze byt problem v ty prodluzce, ale to je asi kravina...

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 12:35) ---

wattmetr píše:1. Zelená LEDka na desce patrně svítí nezávisle na chodu PC, v podstatě indikuje připojení zdroje k MB

aaaaaaaa, diky moc.

treti bod zabral, tedy pomoci sroubovaku to jde nastartovat.

Co ted?

Diky...

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Nove sestavene pc nestartuje  Vyřešeno

Příspěvekod wattmetr » 14 zář 2014 12:40

Vyměnit tlačítko POWER SWITCHe na čelním panelu, patrně je vadné. POZOR: Tlačítko v čelním panelu je jen mechanická věc, tu neměň! Vyměnit musíš ten spínač pod tím tlačítkem, tedy to, na co ten "knoflík" působí - tlačí!

K těm 4- a 8-pinům: Je nutné zapojit minimálně 4-pin. To zvýšení počtu pinů dělají výrobci kvůli zvýšení proudové zatížitelnosti napájecích kabelů CPU, jelikož jehp odběr se pohybuje v řádech desítek ampér a relativně tenké kabely a relativně tenké plošné spoje na desce jsou těmito proudy nadměrně zatěžovány. Proto je výrobci multiplikují.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

rozirozi
nováček
Stav:

Příspěvekod rozirozi » 14 zář 2014 12:56

Tak panove a damy. Houby vadny spinac PC. Case ZALMAN Z9 je totiz v defautlu prodavan tak, ze je odpojeno POWER tlacitko. Proste jsem musel sundat celni panel a zapojit dratky od POWER tlacitka...

Napadlo me vsechno mozny i nemozny, ale toto fakt ne.

Proste po koupi musis sundat celni panel a zapojit dratky :D :D

No tve to bych si ho vyskub :D

Jinak moc dekuju za radu....... bez toho bych na to neprisel.......

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 zář 2014 13:01

Tak tu zamkni - zelená fajfka vpravo nahoře v příspěvku. :P

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC 20-25K
    od Kincl6 » 02 led 2025 19:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2583
    od Kincl6 Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 10:39
  • Nové PC - 18 až 22K vč.OS
    od H33inrich » 04 led 2025 14:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3195
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    15 led 2025 19:05
  • Nové PC 50K
    od Lukynex » 05 pro 2024 03:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2310
    od Lukynex Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:22
  • Nové PC Do 40k
    od CzechrAAise » 27 lis 2024 21:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2673
    od CzechrAAise Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 21:12
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19153
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”