Zdravím,
Asi před týdnem mi najednou zamrzl a spadl celý systém (při hraní BF3). Notebook jsem již ale nemohl spustit, jelikož se tvářil, že WIN 8.1 nemá část nějakých souborů.
Byl jsem už přecpanej těma WIN 8.1 a chtěl jsem si tam hodit svoje WIN 7 (už jsem je na přesně tu samou soustavu několikrát instaloval a bez problému) ale instalačka WIN 7 nevidí můj SSHD (ano, už sám vím, že jsou na h***o ale už jsem si to koupil, tak nechci se zbytečně vztekat). Bios zprvu neviděl též, ale po kompletní rozborce a vyčištění NTB, už ho viděl, ale instalačka pořád ne. Přitom už jsem právě na tenhle disk několikrát instaloval (z toho samého DVD).. Tak jsem odnesl SSHD na reklamačku, dostal jsem okamžitě výměnu za nový, ale problém dál přetrvává.
Napadly mě nějaké ovladače, ale nemohu žádné najít. Mátě někdo radu?
NTB:
Asus X550vb http://www.alza.cz/asus-x550vb-xo016-d458318.htm?kampan=adw1_ultrabooky_dsa-produkty&gclid=CjwKEAjwv9-gBRD5ofn2jd2N0UUSJACcdils-DiV0YlsxKsbQlUV57emyZPmfvtKKPTxb47KWmstuhoC3Pvw_wcB
SSHD:
Seagate Laptop SSHD Thin 500GB hybridní SED http://www.alza.cz/seagate-laptop-sshd-thin-500gb-hybridni-sed-d1148096.htm
SSHD přestal fungovat - je nový!
-
- Pohlaví:
Re: SSHD přestal fungovat - je nový!
Chtělo by to více informací, jsou tam vypsány nějaké chyby?
Právě žádné chyby nikde nejsou. V BIOSU se hdd tváří OK ale při instalaci, když se vybírá jednotka na kterou se má WIN nainstalovat, je prostě prázdno.
Mě to dělalo to samé, musel jsem při instalaci načíst z USB SATA ovladače (u toho NTB v mém podpisu).
Jenže nemůžu nikde najít SATA drivery pro Asus x550vb .. pravděpodobně to je mnou a mým umem pro hledání, ale už jsem z toho fakt zoufalej - potřebuju dělat projekty a ostatní práci na NTB a musím používat starej křáp, kterej načítá Word půl hodiny.. 

http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabook ... _Download/ Others - Intel Rapid Storage Driver - extrahuješ ho na Flash Disk, při výběru disků dáš načíst ovladač, vybereš driver a disk by se měl ukázat - tak to bylo u mě.
Bohužel.. drivery nainstalovány, ale SSHD pořád není vidět.
Jak se můžu dostat do správy disků, když tam nejde hodit OS? (teda jestli správcem disků myslím to samé) .. stejně tak jak udělat screen?
Omloluvám se, že je to se mnou tak složitý, ale nejsem žádnej extra umělec v tomhle oboru jako vy :)
Omloluvám se, že je to se mnou tak složitý, ale nejsem žádnej extra umělec v tomhle oboru jako vy :)
-
- Pohlaví:
Tak kde ten disk není vidět? V biosu nebo kde?
jak se dělá screen - najdeš na webu, Jako ho vložit sem, najdeš např, pod záložkou "Jesm tu poprvé".
jak se dělá screen - najdeš na webu, Jako ho vložit sem, najdeš např, pod záložkou "Jesm tu poprvé".
V instalacnim programu Windows.
A z nej neudela ani screenshot, ani nespusti spravce disku.
Krome instalace ovladace (pokud to neni ten spravny, disk se neobjevi) je druha moznost v BIOSu prepnout radic do rezimu emulace IDE, aspon na vyzkouseni jestli pak disk bude videt.
A z nej neudela ani screenshot, ani nespusti spravce disku.
Krome instalace ovladace (pokud to neni ten spravny, disk se neobjevi) je druha moznost v BIOSu prepnout radic do rezimu emulace IDE, aspon na vyzkouseni jestli pak disk bude videt.
Tak jsem se k tomu znovu dostal (neměl jsem doteď dostatek času pro opravování) a IDE tam bylo už předtím nastaveno a stále není vidět. Zkusil jsem i tu druhou variantu pro řadič, ale taky nic. Čím to může být?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2503
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14
-
- 6
- 1944
-
od petr22
15 pro 2024 17:59
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8686
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
-
- 11
- 4806
-
od petr22