Stavba PC problém s RAM

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jamesfox
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Stavba PC problém s RAM

Příspěvekod jamesfox » 13 říj 2014 23:14

Jsem tak trochu v oblasti hardware začátečník. Každopádně jsem měl v úmyslu si postavit rychlejší PC a tak jsem koupil použitou základní desku společně s kompatibilním procesorem. Přikoupil ram 2x2 GB, cd rom a SSD disk včetně skříně a zdroje mám, takže jsem vše poskládal a první problém byl ten, že se vůbec PC nedal zapnout. Poté jsem našel na jednom s kontaktů procesoru nečistotu, kterou jsem odstranil. Bohužel to tam bylo již od prodávajícího. Také jsem prověřil zasunutí všech kabelů. Po této operaci se sice dal PC spustit ale neposílal žádný signál do monitoru. V pc je procesor i3 s integrovanou grafickou kartou, takže příadvná není potřeba.

Nakonec jsem zjistil, že pc naběhne ve chvíli, kdy vyndám ram z jednoho slotu. Pro jistotu jsem moduly prohodil, abych zjistil zda není problém v RAM. Po prohození opět vše šlo. První otázka tedy zní pokud funguje PC jen ve chvíli, kdy v jednom slotu není zasunuta ramka, nemůže to být problém s nastavením v biosu?

S jednou ramkou jsem tedy nainstaloval ubuntu na SSD a po restartu nastal druhý problém. Systém nedetekoval botovatelné medium. Bios ale HDD vidí. Může toto celé způsobovat vadná základní deska?

Už jsem jednou sestavoval pc vše sem poskládal a jelo vše bez problémů. Používal jsem před tím ale modernější základní deksu. Tak ted nevím, zda může být problém v některém z nastavení nebo jde prostě o hardwarový problém. Bios jsem také resetoval.

předem díky za jakýkoli tip...

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Stavba PC problém s RAM

Příspěvekod Pic » 14 říj 2014 00:20

Pokud PC nenaběhne dokud uvedenou RAM nevyjmeš z PC, je pravděpodobně vadná ta RAM, nebo vadný slot. Zkus paměti prohodit a pokud PC naběhne je vadný ten druhý slot.To si můžeš ověřit přendání RAM do tohoto slotu. Podle toho co zjistíš reklamovat buď RAM, nebo základní desku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Stavba „nového“ PC
    od thetommys » 07 čer 2025 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2255
    od thetommys Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 18:05
  • Upgrade herního PC/stavba nového
    od FELINY » 22 dub 2025 12:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    66
    27133
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2025 21:08
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3730
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4474
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem
    od yakubb23 » 31 led 2025 19:01 » v Sítě - hardware
    1
    4913
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 21:50

Zpět na “Problémy s hardwarem”