Jsem tak trochu v oblasti hardware začátečník. Každopádně jsem měl v úmyslu si postavit rychlejší PC a tak jsem koupil použitou základní desku společně s kompatibilním procesorem. Přikoupil ram 2x2 GB, cd rom a SSD disk včetně skříně a zdroje mám, takže jsem vše poskládal a první problém byl ten, že se vůbec PC nedal zapnout. Poté jsem našel na jednom s kontaktů procesoru nečistotu, kterou jsem odstranil. Bohužel to tam bylo již od prodávajícího. Také jsem prověřil zasunutí všech kabelů. Po této operaci se sice dal PC spustit ale neposílal žádný signál do monitoru. V pc je procesor i3 s integrovanou grafickou kartou, takže příadvná není potřeba.
Nakonec jsem zjistil, že pc naběhne ve chvíli, kdy vyndám ram z jednoho slotu. Pro jistotu jsem moduly prohodil, abych zjistil zda není problém v RAM. Po prohození opět vše šlo. První otázka tedy zní pokud funguje PC jen ve chvíli, kdy v jednom slotu není zasunuta ramka, nemůže to být problém s nastavením v biosu?
S jednou ramkou jsem tedy nainstaloval ubuntu na SSD a po restartu nastal druhý problém. Systém nedetekoval botovatelné medium. Bios ale HDD vidí. Může toto celé způsobovat vadná základní deska?
Už jsem jednou sestavoval pc vše sem poskládal a jelo vše bez problémů. Používal jsem před tím ale modernější základní deksu. Tak ted nevím, zda může být problém v některém z nastavení nebo jde prostě o hardwarový problém. Bios jsem také resetoval.
předem díky za jakýkoli tip...
Stavba PC problém s RAM
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Stavba PC problém s RAM
Pokud PC nenaběhne dokud uvedenou RAM nevyjmeš z PC, je pravděpodobně vadná ta RAM, nebo vadný slot. Zkus paměti prohodit a pokud PC naběhne je vadný ten druhý slot.To si můžeš ověřit přendání RAM do tohoto slotu. Podle toho co zjistíš reklamovat buď RAM, nebo základní desku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2255
-
od thetommys