PC nechce nalézt grafickou kartu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cool713
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC nechce nalézt grafickou kartu

Příspěvekod cool713 » 17 říj 2014 16:16

Dobrý den,
vlastním notebook ASUS X550VB-XO016H, OS - Win 8 64bit, GPU: NVIDIA GeForce GT 740M http://www.alza.cz/asus-x550vb-xo016h-d458319.htm#popis ....
Vlastním ho již 2 měsíce, jel bez problému paráda vše šlapalo. Jenže z ničeho nic si pustím hru ona se seká, zkontroluji menu jestli jsem nic nepřenastavil nic. Kouknu se na lištu kliknu pravím na ikonku Nvidia, ovládací panel Nvidia a objevila se mi hláška: Nastavení displeje NVIDIA nejsou dostupná. Nyní nepoužíváte displej připojený k jednotce NVIDIA GPU. Zkusil jsem pár blbostí typu, že jsem tam napojil druhej monitor, bez výsledně, poté jsem přikročil k ovladačům, když jsem to zkusil automaticky nic mi to nevyhledalo, tak jsem kouknul na web, při instalaci prvního novější ovladače mi notebook zčernal a zůstal jen kurzor myši, zcela zmrzl. Tak jsem najel na nvidia web hezky novej ovladač, úspěšně jsem ho nainstaloval, pote mi to našlo dokonce automaticky ještě jeden novější tak jsem zase úspěšně nainstaloval, restartoval jsem počítač a ono zase nic. Pořád se mi tam objevuje ta hláška. Nevím, co s tím s pc docela umím ale nejsem na tom až zas tak dobře, abych se sám bez cizí pomoci rejpal ve složitějších věcech, složitějších nastavení apod...
Předem děkuji všem, co se mi budou snažit pomoci.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC nechce nalézt grafickou kartu

Příspěvekod Uziv00 » 17 říj 2014 19:29

Vítej na PC-HELP!
Pokud se nepletu, tak procesor má v sobě integrovanou grafiku a na tu teď zřejmě jede. Dedikovaná je většinou v provozu jen při připojeném napájení ze sítě.

cool713
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod cool713 » 17 říj 2014 22:52

Díky za uvítání :). Ano přesně tak, je tam integrovaná Intel HD Graphics 4000, jenže problém je v tom, že já jedu pořád ze sítě a ta Nvidia nejde i když jsem napojen. K aktualizacím jsem navíc dostal nějaký novější program (Nvidia Geforce Experience) a když na něj najedu tak mi to ukáže všecko, ale u GPU je unknown. Prostě z ničeho nic mi to začalo házet tu hlášku a ne a ne se ji zbavit a jedu jen na integrovanou.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 17 říj 2014 23:28

S tím ti neporadím. Zkus někoho, kdo ten ntb má, nebo si zavolej, případně napiš na podporu: http://www.asus.as/Notebooky/ASUS-X550V ... -seda.html záložka podpora.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • tip na grafickou kartu
    od Foligno » 31 črc 2024 11:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3269
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    07 srp 2024 21:14
  • prodám tuto grafickou kartu.
    od vlado33333 » včera, 10:22 » v P: Hardware
    1
    438
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:57
  • Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
    od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem
    7
    3342
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 22:40
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2835
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50
  • Problém s grafickou kartou
    od muffin105 » 11 lis 2024 16:49 » v Problémy s hardwarem
    8
    2208
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 07:22

Zpět na “Problémy s hardwarem”