Zjištění porouchané části

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dymak
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Zjištění porouchané části

Příspěvekod Dymak » 18 říj 2014 21:23

Zdravím,
Dostal se ke mě jeden počítač od příbuzných který mi nechali, jelikož jim blbnul , poté ho dali do servisu ( tam už vědí, že mají peněz dost tak jim pravděpodobně řekli, že to nemá cenu opravovat nebo něco v tom smyslu) a teď se dostal ke mě. Prvotní problém byl v tom, že jim tam vyskakovaly nějaké chyby ve windows a myslím, že chvíli po reklamaci už ani nenaběhl monitor.

sestava:
zdroj seasonic 500w
deska sapphire x58
nvidia gtx 275
procesor i7 - 920

Ramky jsem zkoušel ve svém novém PC a fungují v pořádku.

Grafická karta se v tomto počítači po spuštění ani neroztoči, předpokládám tak, že je v háji. Do mého PC ji raději strkat nebudu :) . Zkoušel jsem tam dat nějakou o dost starší grafiku, ta se roztočí ale nenaběhne monitor. Je dost možné, že to je tím , že na disku co jsem tam dal byl windows xp a deska podporuje jen 7 a Visty , ale to bych se měl dostat alespoň do BIOSU nebo by mi naběhl monitor nebo ne ?

Procesor i deska by měly být v pořádku, zdroj také.

Nevíte tedy co by bylo nejlepší s tím dělat ? Mám sehnat nějakou jinout 100% funkční grafiku a otestovat to nebo ... ?

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Zjištění porouchané části

Příspěvekod Pic » 18 říj 2014 23:07

Pokud jsi do PC dal disk s nainstalovaným systémem v jiném PC, tak Pc většinou nenaběhne, protože na disku nejsou ovladače zařízení v novém pc. Pravděpodobně je vadná GK, nebo základní deska či dokonce zdroj. Jinak by měl PC naběhnout do úvodní obrazovky a ohlásit nějakou chybu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Zjištění porouchané části

Příspěvekod petr22 » 18 říj 2014 23:21

"tam už vědí, že mají peněz dost tak jim pravděpodobně řekli, že to nemá cenu opravovat nebo něco v tom smyslu"

Spis to vidi realisticky.

Novou desku se socketem 1366 nejspis nesezenou, takze pripadna oprava bude sestavat z nahodneho zkouseni pouzitych komponent. Coz muzes udelat sam, ale servis se do toho nepusti, neb na svoji praci poskytuje zaruku.

Zpět na “Problémy s hardwarem”