Zdravím,
Dostal se ke mě jeden počítač od příbuzných který mi nechali, jelikož jim blbnul , poté ho dali do servisu ( tam už vědí, že mají peněz dost tak jim pravděpodobně řekli, že to nemá cenu opravovat nebo něco v tom smyslu) a teď se dostal ke mě. Prvotní problém byl v tom, že jim tam vyskakovaly nějaké chyby ve windows a myslím, že chvíli po reklamaci už ani nenaběhl monitor.
sestava:
zdroj seasonic 500w
deska sapphire x58
nvidia gtx 275
procesor i7 - 920
Ramky jsem zkoušel ve svém novém PC a fungují v pořádku.
Grafická karta se v tomto počítači po spuštění ani neroztoči, předpokládám tak, že je v háji. Do mého PC ji raději strkat nebudu :) . Zkoušel jsem tam dat nějakou o dost starší grafiku, ta se roztočí ale nenaběhne monitor. Je dost možné, že to je tím , že na disku co jsem tam dal byl windows xp a deska podporuje jen 7 a Visty , ale to bych se měl dostat alespoň do BIOSU nebo by mi naběhl monitor nebo ne ?
Procesor i deska by měly být v pořádku, zdroj také.
Nevíte tedy co by bylo nejlepší s tím dělat ? Mám sehnat nějakou jinout 100% funkční grafiku a otestovat to nebo ... ?
Zjištění porouchané části
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zjištění porouchané části
Pokud jsi do PC dal disk s nainstalovaným systémem v jiném PC, tak Pc většinou nenaběhne, protože na disku nejsou ovladače zařízení v novém pc. Pravděpodobně je vadná GK, nebo základní deska či dokonce zdroj. Jinak by měl PC naběhnout do úvodní obrazovky a ohlásit nějakou chybu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Zjištění porouchané části
"tam už vědí, že mají peněz dost tak jim pravděpodobně řekli, že to nemá cenu opravovat nebo něco v tom smyslu"
Spis to vidi realisticky.
Novou desku se socketem 1366 nejspis nesezenou, takze pripadna oprava bude sestavat z nahodneho zkouseni pouzitych komponent. Coz muzes udelat sam, ale servis se do toho nepusti, neb na svoji praci poskytuje zaruku.
Spis to vidi realisticky.
Novou desku se socketem 1366 nejspis nesezenou, takze pripadna oprava bude sestavat z nahodneho zkouseni pouzitych komponent. Coz muzes udelat sam, ale servis se do toho nepusti, neb na svoji praci poskytuje zaruku.
Zpět na “Problémy s hardwarem”