Zdravím lidi
Dneska mi kámoš dovezl počítač na opravu. Po té ještě jeden. U prvního byl problém s diskem. Vyřešeno. Měl tam ale problém s grafikou. Hned při spuštění se objevují pruhy s písmeny. Většinou s písmenem P a jen do cca půlky obrazovky. U druhého PC má problém v tom, že při spuštění PC se nespustí obrazovka. Chtěl jsem ze dvou PC udělat jeden. Vše je kompatibilní. Ale ta grafika stále blbne. Zkoušel jsem je přehodit z jedné základní desky do druhé a pořád to samé. Tak jsem vzal třetí grafickou kartu a děla to samé co u druhého počítače. Prostě se obrazovka nespustí. Ta vadná jede na všech základních deskách, ale pořád jsou tam ty pruhy. Nevíte co s tím?
Všechny grafiky jsou na AGP. Jedna je Radeon 9600, druhá GeForce 4 MX440SE. U nich nejde spustit obrazovka. Druhá zmíněna je jen na analog a bohužel nemám kabel, takže vyzkoušet nemůžu. To že se nespustí obrazovka mi říkal kámoš. Třetí karta, kde se objevují pruhy je nejspíš nějaká GeForce, bohužel nemůžu najít přesný typ. Na grafice to není psané, což je divné. Je tam jen AGP 64MB a na chladiči INNO3D
Problem s grafikou
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem s grafikou
Vadnou grafiku neopravis, takže nic.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Stou vadnou grafikou je mi to jasné. Jde hlavně proč u těch dvou se nespustí monitor. U té první zmiňované (Radeon 9600) jsem si jist že je plně funkční. Nedávno jsem s pracoval.
Zkontroluj kondenzatory ve zdroji a na zakladni desce, jestli nejsou nafoukle.
Ja osobne bych s timhle pouze navstivil sberny dvur. Kdyz narazis na hodneho pana, tak v tech jejich bednach najdes o 5 let novejsi komponenty.
Ja osobne bych s timhle pouze navstivil sberny dvur. Kdyz narazis na hodneho pana, tak v tech jejich bednach najdes o 5 let novejsi komponenty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kondenzátory jsem kontroloval. Na jedné desce je jeden nafouknutý. Na druhé jsou všechny v pořádku. Vadna grafika (co dělá pruhy) jede ale na obou dvou. Dobré grafiky nejedou ani na jedné. Popravdě jsem říkal tomu kámošovy at si radši pořídí nějaký novější. Do deseti tisíc na jeho filmy a hudbu sežene hravě. Byl tady s nimi už několikrát a pokaždé jsem musel něco měnit. Naštěstí mám doma par starých komponentů, tak jsem vždycky použil je. Ale už dochází 

-
- Pohlaví:
Sice chápu že všechny začátky jsou těžké, nicméně do oprav počítačů bych se pustil až po patřičných znalostech.
Pokud je nafouklý kondenzátor, je třeba ho vyměnit!
Pokud je nafouklý kondenzátor, je třeba ho vyměnit!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pán modrý na to kapnul. Má pravdu začátky jsou těžké, proto bych odpovídal na nějaký příspěvek až si ho celý přečtu. Jsem tady asi po druhé v životě, mam tady asi jedno téma a stejně jako v každém tématu, místo řešení problému se tázající dočká jen blbých keců.
Takže znovu. Tři počítače, tři základní desky, tři grafické karty. Jedna základní deska mimo provoz. Tudíž zůstávají dvě základní desky a tři grafické karty. První karta je vadná. Objevují se pruhy. První věc funguje na obou deskách, včetně té kde je vadný kondenzátor (ano, vím že když je vadný kondenzátor, měl by se vyměnit). Blbě ale funguje. Druhá karta, podle známého funkční, nespustí obrazovku ani na jedné desce. Třetí karta, plně funkční, pracoval jsem s ní a je skoro nepoužívaná, též nespustí obrazovku ani na jedné desce. Tudíž problém, proč dvě funkční karty nezapnou monitor a vadná ho spustí. Podotýkám, karty jsou kompatibilní s deskami, od toho známého v tom samém počítači normálně fungovala. Prý přestala zapínat monitor, po jeho výměně za noví. Problém je že to dělá teď na každém monitoru.
Takže pokud by byl někdo ochotný poradit bez hloupých narážek, byl bych moc rád. Děkuji
P.S. Ohledně začátcích. Počítače opravuji (software i hardware) již asi 15 let. Hold s touto chybou jsem se ještě nesetkal a ani po různých možností co jsem vyzkoušel jsem se nedočkal kladného výsledku. Tudíž jsem požádal zde (určitě spousty zkušenějších) lidi o pomoc.
Takže znovu. Tři počítače, tři základní desky, tři grafické karty. Jedna základní deska mimo provoz. Tudíž zůstávají dvě základní desky a tři grafické karty. První karta je vadná. Objevují se pruhy. První věc funguje na obou deskách, včetně té kde je vadný kondenzátor (ano, vím že když je vadný kondenzátor, měl by se vyměnit). Blbě ale funguje. Druhá karta, podle známého funkční, nespustí obrazovku ani na jedné desce. Třetí karta, plně funkční, pracoval jsem s ní a je skoro nepoužívaná, též nespustí obrazovku ani na jedné desce. Tudíž problém, proč dvě funkční karty nezapnou monitor a vadná ho spustí. Podotýkám, karty jsou kompatibilní s deskami, od toho známého v tom samém počítači normálně fungovala. Prý přestala zapínat monitor, po jeho výměně za noví. Problém je že to dělá teď na každém monitoru.
Takže pokud by byl někdo ochotný poradit bez hloupých narážek, byl bych moc rád. Děkuji
P.S. Ohledně začátcích. Počítače opravuji (software i hardware) již asi 15 let. Hold s touto chybou jsem se ještě nesetkal a ani po různých možností co jsem vyzkoušel jsem se nedočkal kladného výsledku. Tudíž jsem požádal zde (určitě spousty zkušenějších) lidi o pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1582
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 srp 2024 07:13