Přehřívání notebooku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PC02
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přehřívání notebooku

Příspěvekod PC02 » 01 lis 2014 19:50

Zdravím, mám noťas - Acer Aspire - 5742g, který se začíná už nesnesitelně přehřívat. A ani chladící podložka, která dříve teploty držela v rozumném rozpětí s tím už nic nesvede. Hry, které jsem dříve hrával bez problémů a plynule (např. RUSE, Civilization IV) teď můžu hrát možná tak 5 minut, než se systém přehřeje :D. Už jsem se rozhodl, že to hodím do servisu. Proto se chci zeptat na následující:
Jak moc to vyčištění větráčků a přepastování je efektivní? Znamená to, že noťas bude "skoro jako nový" a hry na něm poběží bez problémů než se zase zanese? A nebo, že to sice udělá nějaký efekt, ale ne tak velký, jak bych si přál a projeví se to tak, že notebook klepne o pár minut později?

Ptám se proto, abych věděl, jestli má smysl nechat noťas opravit tímto způsobem a nebo jestli mám v servisu radši říct, ať mi kromě toho přepastování dají do mého Aceru nějaké kvalitnější chlazení.

Reklama
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Přehřívání notebooku

Příspěvekod WinDroid » 01 lis 2014 19:56

Rozložit na dvě půlky a veknu vyfoukat stlačenym plynem nebo kompresorem, koupit silnější podložku, přepastovat
tohle všechno dokážeš doma, stačí to i vyfoukat a koupit podložku a bude v pohodě..

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 lis 2014 19:57

Jako nový nebude, ale rozhodně to pomůže. Nové chlazení není.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 01 lis 2014 20:10

Vítej na PC-help!

Přehřívání je široký pojem. Nevidím tu žádný screen s teplotami, zkuj jej sem vložit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 01 lis 2014 20:40

Je to Acer - coz znamena to nejlacinejsi co je, a podle toho vypada chlazeni. Ze se Acer prehriva je normalni, chlazeni je holt treba cistit.

Horsi to bude s tim chlazenim - chlazeni lze samozrejmne vylepsit, ale servis ti to neudela, protoze ma povoleno montovat pouze tovarne vyrabene dily. Coz znamena presne ty same, co tam mas ted. Podivej se po netu, je spousta navodu jak vylepsit chlazeni montazi dodatecnych medenych bloku, teplota sleze dolu i o 15-20 stupnu a to se uz vyplati.

I kdyz chlazeni perfektne vycistis, stejne se to bude hodne zahrivat a driv nebo pozdeji se usmazi bud chipset, nebo spis graficka karta.

Vycistit chlazeni i prepastovani neni problem udelat doma, jen pocitej s tim ze tam co jsou teplovodive polstarky (chipset, gpu) musis zase dat teplovodive polstarky, protoze vzdalenost chladice od povrchu cipu je vetsi nez u procesoru kde je obvykle pasta.

Dawe3
nováček
Stav:

Příspěvekod Dawe3 » 05 lis 2014 14:24

Zdravimmam ten samy problem u Extensa 5635G vcera jsem to vycistil i prepastoval na CPU teploty klesly ale na GPU mam stale vysoke teploty a zda se mi ze vetrak nejede na maximalni otacky poradil by mi nekdo?Dekuji

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 lis 2014 14:29

Stejny problem - ale je treba zalozit nove tema (viz pravidla).

Vetrak nejede na maximalni otacky proto, ze to chlazeni navrhoval <piiiiip> ktery umistil teplotni cidlo jenom k procesoru.
Reseni je stejne jako v predchozim pripade - vymenit chladic GPU za nejaky kde je vetsi medeny blok, protoze ten co je tam od vyroby staci jentaktak aby se to nevyplo kvuli prehrati.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1843
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7438
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03
  • Problém se zálohováním notebooku Příloha(y)
    od rakato11 » 20 říj 2024 10:32 » v Vše ostatní (sw)
    9
    3584
    od rakato11 Zobrazit poslední příspěvek
    20 říj 2024 18:45
  • Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
    od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    2768
    od MrVoltz Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 18:19
  • Náhodné restarty notebooku
    od Villentretenmerth » 07 led 2025 15:43 » v Problémy s hardwarem
    3
    2251
    od Villentretenmerth Zobrazit poslední příspěvek
    10 led 2025 19:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”