Zdravím,
zajímavý problém, pořídil jsem si druhý display k PC a zapojil do grafiky (GTX 640) po DVI-D portu, PC display detekuje, nastavil jsem polohu, rozšíření plochy, ale display stále píše "no signal". Toto se stává u obou DVI-D slotů na grafice. Zkusil jsem je prohodit a zapojit první do DVI-D a druhý do VGA, výsledek byl ten samý akorát otočené displaye, první bez signálu, druhý fungoval ale pc stále detekuje dva displaye.
Po HDMI display ani nenajde, tu možnost jsem vypustil, samozdřejmě imputy na displayích jsou nastaveny správně dle současného zapojení.
Dál jsem přeinstaloval ovladače na grafiku, promazal registry, nespočetněkrát PC restartoval, zkoušel vypínat všechy effekty plochy (W7 64x), měnit rozlišení na druhém displayi, zapojovat display když je PC vyplý, nic nepomohlo.
Dál jsem rozebral PC, vyndal grafiku a zapojil do jiného PCIe slotu (GIGABYTE B75M-D3H), žádná změna. Vždy s DVI skončím stejně, PC detekuje display ale neodesílá žádný signál.
Za jakékoliv nápady jak dál bych byl vděčný.
Díky.
DVI port Vyřešeno
Re: DVI port
Funguje, po VGA fungují oba, jen na DVI jsou bez signálu. I když jsem odpojil druhý a první dal jen po DVI aby byl brán jako primární display, stále bez signálu.
Já se doopravdy domnívám že je mám. Už jen proto že DVI-I do DVI-D nejdou. Ne kompatibilně ale fyzicky, ty porty do sebe nepasují.
Mám VGA i DVI-D sloty na obou monitorech.

Samozdřejmě vlastním i redukce a zkoušel jsem přivéct VGA kabel do DVI portu, výsledek stejný jako když je nepoužiji. DVI samec do VGA samice však funguje.
Mám VGA i DVI-D sloty na obou monitorech.
Samozdřejmě vlastním i redukce a zkoušel jsem přivéct VGA kabel do DVI portu, výsledek stejný jako když je nepoužiji. DVI samec do VGA samice však funguje.
-
- Pohlaví:
DVI port?
Bylo by fajn kdyby si nováčci přečetli Pravidla fóra a také je respektovali. Ono to má svůj smysl, např. při použití fc Hledat.
Bylo by fajn kdyby si nováčci přečetli Pravidla fóra a také je respektovali. Ono to má svůj smysl, např. při použití fc Hledat.
-
- Pohlaví:
Domnívat se neznamená nic. Musíš mít 100% jistotu.
To je nesmysl. DVI-D kabel do DVI-I jde naprosto bez problémů. A kabely jsou většinou DVI-D.
Už jen proto že DVI-I do DVI-D nejdou.
To je nesmysl. DVI-D kabel do DVI-I jde naprosto bez problémů. A kabely jsou většinou DVI-D.
To je naprostá pravda, ale proč tohle řešíme, nikdy jsem nic takového netvrdil. Moje věta zněla že DVI-I do DVI-D zapojit nejde, což je pravda protože I má více pinů než D. D jde do I samozdřejmě bez problémů. Kabely mám jak D tak I, o dostupnosti na trhu nemám informace.
Pravda že I kabely jsou poněkud starší, mám je z práce, vypadí trochu spájeně dohromady a nejsem si 100% jistý zda fungují.
Což ale vůbec nevadí protože jsem na ně ani nesáhl.
Pokud se bavíme o problému že bych strčil D do I a nevšiml si toho..... Ne.
Musím se naučit vyjadřovat se zcela přesně, větou "Zapojil jsem monitor přez DVI-D" myslím že jsem do DVI-D portu na monitoru strčil DVI-D kabel, opatrně ho vedl k mému PC kde jsem druhý konec DVI-D kabelu zapojil do DVI-D portu.
Domnívám se používám jako nepřesný slovní obrat, moje chyba. Opravím se, jsem si 100% jist že mám všechny porty grafické karty DVI-D. Tím myslím oba dva. Display disponuje DVI-D portem. Já disponuji DVI-D kabelem.
-
- Pohlaví:
Místo zbytečného psaní bys měl ověřit, zda tvé monitory opravdu umí DVI-D. Karta by to umět měla.
Z logiky věci"
- karta má chybu a DVI-D nezvládá
- monitory neumí DVI-D to lze ověřit na jiném PC
- ten kabel je špatný
Nic víc mě nenapadá.
Z logiky věci"
- karta má chybu a DVI-D nezvládá
- monitory neumí DVI-D to lze ověřit na jiném PC
- ten kabel je špatný
Nic víc mě nenapadá.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš dát link na konkrétní kartu a monitory?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Nemají ty monitory přepínání vstupů v MENU? Jestli jsou oba přepnuté na vstup VGA, tak DVI pochopitelně nepůjde.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zorgy píše:... samozdřejmě imputy na displayích jsou nastaveny správně dle současného zapojení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 275
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
dnes, 19:17