nová baterie-BIOS bez paměti
nová baterie-BIOS bez paměti
U notebooku Asus F3KE si BIOS přestal pamatovat základní údaje (datum, čas a priority bootování). Po opětovném nastavení, uložení a restartu se vše opakovalo. Vyměnil jsem tedy baterii (na desce) a vše se opakuje. Při spuštění PC se opět zobrazuje text LOW Battery. Proměřil jsem jí (novou) a má 2,95 - 3 V. Kde může být pravděpodobně chyba? Napětí na desce je (měřeno na druhé straně desky-připájený vývody od baterky).
Re: nová baterie-BIOS bez paměti
Někde na desce je přerušené napájení od baterie k obvodům BIOSu (studený spoj, přerušený plošný spoj apod). Vzhledem k použitým technologiím oprava v amatérských podmínkách problematická, ne-li přímo nemožná.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nemohl by pomoci nějaký prográmek, který by zjistil, kde je spoj přerušený (která část nefunguje)? Případně nepomohl by reset CMOS (ale ten se asi resetuje pokaždé, když se vypne zdroj, co)?
jinak upozornění jsou:
CMOS battery Low
CMOS checksum bad
CMOS Date/Time no Set
jinak upozornění jsou:
CMOS battery Low
CMOS checksum bad
CMOS Date/Time no Set
-
- Pohlaví:
Na to žádný program není. Ještě zkus jiný článek.
Myslíš koupit ještě jednu novou baterku? Popravdě tomu moc nevěřím, protože má 3V a pochybuji, že nová, která má mít 3 V bude mít víc jak 3,0 V 

-
- Pohlaví:
I když ukazuje 3V, pak nemusí mít kapacitu, ale tohle je to nejjednodušší co můžeš udělat. Pak vzít lupu a prohlédnout spoje, nicméně jsou vícevrstvé a tak asi mnoho nenajdeš.
tak jsem koupil novou baterku a nic.Sehnal jsem jinou zakladovou desku (starsi ze stejneho Notebooku) a mam jiny problem.Se starou deskou mi nabehl BIOS a jen si nepamatoval cas a priority.Ted s novou deskou se roztoci jen vetrak a CD mechanika,ale BIOS vubec nenabehne-obrazovka ani neproblikne.Jedna se o ASUS F3KE.Zakoupena deska byla pry proverena a mela by byt OK.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to je základní deska t.zv. z druhé ruky, tak bych ji moc nevěřil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
ještě mne napadlo, jestli jsem všechno ze staré desky přehodil na novou, ale grafika je integrovaná, procesor jsem přehodil, RAM jsem zkoušel do obou slotů, chlazení procesoru přehozeno, disk a DVD mechanika zapojena... Už mě nic dalšího nenapadá, co je důležité pro naskočení BIOSu...
Tak jsem na to již přišel. Sice se jedná o stejný PC, ale na tom druhém byl použitý malinko jiný procesor (můj AMD Athlon 64 X2 TK-55 TK55HAX4DC, původní na desce AMD Athlon 64 X2 TK-53)a RAM (má 1GB 2Rx8 PC2-5300S-555-12 HYMP512S67CP8-Y5 AB-C (0733), původní na desce Nanya 2GB DDR SO-DIMM 800Mhz). Budu muset flashnout BIOS. Jde to udělat v domácích podmínkách a nebo musím desku s procesorem a pamětí dát do servisu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2446
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2346
-
od p3v4x