U disku kde je I/O error na sektoru 0 bych neocekaval, ze bude videt v jakemkoliv pohledu ktery vyzaduje namountovani disku a rozpoznani filesystemu.
DDRESCUE a budto to pude nebo nepude.
Photo_Rec zacne od zacatku a kdyz narazi na chybu, tak se zastavi tak dlouho dokud se pres poskozene misto nedostane - coz mue trvat taky 3 dny a poskozeny disk to muze cist 2 mesice (pokud to vubec pujde). DDRESCUE precte co jde a az na konci zacne opakovat cteni poskozenych mist tak jde stopnout.
Vadné HDD
Re: Vadné HDD
Ano je to v 1. příspěvku, ale teď jsem se pro jistotu díval znova a vyskočilo na mě tohle:
-
- Pohlaví:
Tak ho inicilaizuj, návod je výše, jen nevím co to provede s daty, ale horší to nebude.
A mám to tedy inicializovat na ten typ MBR?
Win7 64bit
Nic neinializuj, z hlediska zachrany je to uplne jedno.
GDB to musi precist at je disk inicializovan nebo neni.
Uz to opakuju asi potreti - u disku ktery ma necitelny nulty sektor je nesmysl delat nejake inicializace nebo se ho snazit pripojit pod pismenem.
GDB to musi precist at je disk inicializovan nebo neni.
Uz to opakuju asi potreti - u disku ktery ma necitelny nulty sektor je nesmysl delat nejake inicializace nebo se ho snazit pripojit pod pismenem.
A na ten DDRESCUE budu potřebovat minimálně stejně velký nebo větší HDD, že?
Spis o neco vetsi aby se to veslo.
DDRESCUE udela image komplet celeho disku, proste to udela 1 TB soubor s koncovkou IMG. Ten pak jde ve Windows pripojit jako dalsi jednotka.
Jde o to, ze DDRESCUE se nebude zdrozovat se ctenim chybnych sektoru a co nejrychleji precte co jde. Ten disk ostatne muze chcipnout definitovne behem nekolika minut nebo hodin.
DDRESCUE udela image komplet celeho disku, proste to udela 1 TB soubor s koncovkou IMG. Ten pak jde ve Windows pripojit jako dalsi jednotka.
Jde o to, ze DDRESCUE se nebude zdrozovat se ctenim chybnych sektoru a co nejrychleji precte co jde. Ten disk ostatne muze chcipnout definitovne behem nekolika minut nebo hodin.
Jasně chápu. Momentálně u sebe nemám žádný disk, takže musím sehnat.
-
- Pohlaví:
Nic neinializuj, z hlediska zachrany je to uplne jedno.
V tom případě by těmi dvoumi kliknutími nic nepokazil.
Moc tomu tedy nerozumím, ale spíše se mi zatím zamlouvá varianta s tím DDRESCUE, když bylo řečeno v předchozích příspěvcích, že by to ty data mohlo zničit. Teď jsem zjistil, že ten harddisk je ještě v záruce. Takže se pokusím nějakým způsobem získat ty data pokud to bude možné a potom bych to dal na reklamaci. Pokud to teda uznají, ale asi by měli..
Zpět na “Problémy s hardwarem”