Tam bude chyba, nezvládá jistič.ano prepatova ochrana sa dá vypnuť a zapnúť najprv vypnutá nebola.
Pri zapojeni PC vyhodí ističe Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Pri zapojeni PC vyhodí ističe
Ta zásuvka asi již byla dříve používaná, takže přepolovaní asi ne.
Možná blbost, ale napadá mě při převozu (venku je poměrně chladno) k tobě domů nemohl se pc ochladit a při přinesení domů se orosil ? Takto jsem jednou odpálil starý pc měl jsem ho v zimě nějakou dobu v autě v kufru, poté jsem ho přinesl domů nějak mi to nedošlo a hned ho zapnul. Zkrat, vyhozené jističe a bylo po pc...
Njn voda se s elektronikou nemá ráda 

CPU: Intel Core i5-4460 + Gelid Solution Tranquillo
GPU: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked 4GB
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB)
SSD: Kingston HyperX FURY - 120GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
Zdroj: Fortron RAIDER S 550W
Case: Zalman Z11 Plus
GPU: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked 4GB
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB)
SSD: Kingston HyperX FURY - 120GB
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
MB: MSI B85-G43 - Intel B85
Zdroj: Fortron RAIDER S 550W
Case: Zalman Z11 Plus
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a něco jiného v té ochraně zapneš.Nějak se tu řeší počítač a ne ta přepěťovka.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Blue Spirit píše:Ta zásuvka asi již byla dříve používaná, takže přepolovaní asi ne.
Na jedné straně máš pravdu, na straně druhé spousta spotřebičů tuto "vadu" neodhalí - nejsou zemněné

A jaký je problém tu přepěťovku vynechat a zkoušet bez ní. A hned bude jasněji

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tento problém jsem měl také,zapnu vypínač a bum jistič ven.Nicméně vyměnil jsem na obvodu místo 10A za 16A pro jistotu výměna zásuvky koupena nová přepěťovka a voalá je po problému a to bydlím v bytovce z roku 196X,kde jsou hliníkové vodiče.Jo a Wattmetr:neříká se nulák.
Pro informaci všech: Třívodičová rozvodná soustava má (jak je z názvu zřejmé) 3 vodiče:
1. fázový vodič - fázi, vodič hnědé barvy
2. nulovací vodič - nulák, vodič modré barvy
3. zemnící vodič - zem, barvy žlutozelené
V zásuvce pak je fáze vlevo, nulák vpravo a zem na kolíku. Je mi líto, ale jinak to není

1. fázový vodič - fázi, vodič hnědé barvy
2. nulovací vodič - nulák, vodič modré barvy
3. zemnící vodič - zem, barvy žlutozelené
V zásuvce pak je fáze vlevo, nulák vpravo a zem na kolíku. Je mi líto, ale jinak to není

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Jiskření v zásuvkách odpovídá sice starému rozvodu, necméně výměna zásuvek to vyřešíí. Zásuvky nejiskří aby upozornily na starý rozvod, ale že jsou ty pružinové kontakty unavené!
/To jistě watmeter ví/
/To jistě watmeter ví/
ok, problem bol v prepatovej ochrane. asi pri prvom zapnutí bol skrat a možno ju celú vypálil. Teraz ked ju dám do zástrčky ihned vyhodi ističe, aj ked v nej nič nie je. ďakujem všetkým za skoré odpovede :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 14:35) ---
okrem toho napájací kábel sme vymenili tiež :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2014 14:35) ---
okrem toho napájací kábel sme vymenili tiež :)
Misto prepetove ochrany porid UPS. Ta je o dost uzitecnejsi a dela to same co prepetova ochrana.
Jak sjem rikal - bsechny tyhle lacine prepetove ochrany nam driv nebo pozdeji vyhorely. Vsechny.
Jak sjem rikal - bsechny tyhle lacine prepetove ochrany nam driv nebo pozdeji vyhorely. Vsechny.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Wattmetr:Ne takto to teda není.Je to pracovní vodič N (modrá izolace ano to je pravda) a žádný nulák.Nevím jak si starý,ale nulák se říkal tak v roce 1990.
-
- Pohlaví:
Pro elektrikáře je to nulák a fáze. Pro učednika ve škole je to správně pracovní vodič.
Žádný elektrikář neřekne že se mu ulomil pracovní vodič N
Odesláno z mého MT15i
Žádný elektrikář neřekne že se mu ulomil pracovní vodič N

Odesláno z mého MT15i
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem učedník ve škole.Školu mám už čtyři roky za sebou nicméně kdybys řekl našemu učitelovi odborného výcviku,který byl mimochodem revizák ročník 195X nulák,tak tě vytáhá za ušiska a dostaneš šroubovákem do žeber.To samé,když mu někdo řekl drát místo vodič.Jeho standardní odpověď:Ty hňupe drát je na svazování otépek sena.Takže elektrikář,který říká nulák to říká neodborně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4443
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14