DVI + cvakání monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sokis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

DVI + cvakání monitoru

Příspěvekod sokis » 02 úno 2015 08:14

Zakoupil jsem si monitor Samsung 27" S27D850 a nejsem schopen na HDMI dostat doporučené rozlišení 2560x1440. Přes rozhraní DVI je to OK. Zkusil jsem dvě grafické karty a nejde to ani na jedné. Je pravda, že jsou to ty nejobyčejnější karty (500 - 1000Kč) tak mě napadlo, zda to nemůže být tím. Ale zase na druhou stranu - když to na DVI funguje tak proč by to nemělo jít na HDMI? Kabely jsem použil originální z dodávky monitoru. Otázka - chce takto velké rozlišení nějakou kvalitnější kartu nebo mám uvažovat o reklamaci? Druhý problém je ten, že v monitoru neustále cvaká, cca po každé sekundě, naprosto pravidelně. Připadá mi to jako když přepínáte mezi vstupy (HDMI/DVI atd) nebo jako když monitor dostane signál z PC - tak trochu cvakne. Je to jakoby neustále cvakalo nějaké relé.. Za případné postřehy předem moc děkuji.

Reklama
BigVD
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: DVI + cvakání monitoru

Příspěvekod BigVD » 02 úno 2015 11:03

Měl jsem podobný problém v práci s DiaplayPortem, a pomohl mi přechod na DVI. Nevím čím to bylo, ale bylo by dobré, kdybys mohl zkusit těchto pár věcí, pokud si je můžeš někde půjčit.

1) Vyzkoušet jiný HDMI kabel, nebo ten co používáš u nějakého kamaráda.
2) Vyzkoušet monitor na výkonnější grafické kartě (buď si půjčit grafiku, nebo vzít monitor a zkusit ho u někoho, kdo má pc s lepší grafikou)
3) Počkat si na radu od někoho kdo dalšího, kdo by měl zkušenosti. :-)
/ MB: ASUS Z97-P / CPU: i5-4460 / GK: EVGA GTX 960 SuperSC 2GB /
/ RAM: Kingston Savage 8GB / PSU: Seasonic S12II-520 / HDD: WD Blue 1TB /
/ Chladič: Fera 2 / Case: Nanoxia Deep Silence 3 / Mech.: LG Bulk /

PS: Z97 jsem sehnal za lepší cenu než H97

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”