Problém s primární grafikou

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fluffyson
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s primární grafikou

Příspěvekod Fluffyson » 08 úno 2015 12:35

Dobrý den,

Před nějakou dobou jsem si nechal sestavit stolní PC v CZC. Zpočátku vše vypadalo v pořádku. A to až do doby, než jsem zkusil nějakou náročnější hru a i přesto, že moje PC udajně odpovídalo systémovým požadavkům, hra prostě nechtěla jet ve vysokém rozlišení, s vysokými detaily a sekala se i na minimální nastavení. Udělal jsem si průzkum v PC a zjistil jsem, že jako primární grafika je nastavený integrovaný Intel HD Graphics 4600 místo AMD Radeon R9 200 series.

Zkusil jsem hledat nějaké řešení, jak bych to mohl přehodit. Všechno, co jsem našel, jsem zkusil, ale nefungovalo to. Abych neplýtval vašim časem, napíšu vám, o čem mluvím -

Nastavení v BIOSu - Z nějakého neznámého důvodu mi nejde najet do BIOSu, zkusil jsem všechny kombinace. Jediné, co se mi podařilo, bylo zůstat na černé obrazovce, která vyžadovala tvrdý restart PC, abych se znovu mohl dostat do operačního systému (mám Windows 8.1 s obyčejným BIOSem - aspoň podle HW specifikací, takže osmičkovou UEFI cestou se do BIOSu nedostanu)

AMD Catalyst Control Centre - Mám nainstalovaný nejnovější ovladač grafiky. V Catalystu však nemám žádné nastavení, které by se právě grafiky přímo týkalo - screenshot - http://i.snag.gy/e3Y9R.jpg

Monitor mám zapojený přímo do grafiky a vše zobrazuje bez problému. Hry, které podporují výběr grafiky mi na výběr nedávají Radeon, ale jen ten Intel. Ve správci zařízení ale je (http://i.snag.gy/Q9HKN.jpg)

Zkusil jsem psát i na podporu CZC, ale ti mi řekli, že to mám dát do servisu. Což je od nich fakt pěkné :-)

Obracím se tedy na vás a doufám, že mi někdo aspoň zkusí pomoci :-D

Děkuji za případné odpovědi :-)

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem
    1
    1582
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 srp 2024 07:13
  • primární monitor k sestavě
    od Everest » 25 led 2025 12:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2580
    od Everest Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 17:47
  • Monitor pro práci s grafikou
    od showpayne » 02 led 2025 16:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1687
    od showpayne Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 16:49
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4449
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3721
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”