Dobrý den! Počítač se nechce zapnout (nejspíš kvůli statické elektřině z vysavače). Nevíte co by mi mohlo odejít, nebo jak to mám zjistit? ¨
procesor: i5 4460
základní deska: msi B85-G43
zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
PC se nezapíná
-
- Pohlaví:
Re: PC se nezapíná
Všechno odpoj, nech jenom CPU, 1xRAM a pokud máš i integrovanou grafiku, pak jenom tu. Zkus to zapnout a pak napiš jak se to chová.
když jsem teď odpojoval zdroj tak jsem slyšel elektriku
-
- Pohlaví:
Jakou elektriku? Jezdí okolo tramvaj či co? Zdroj pochopitelně odpojit nesmíš, to bys to nezapnul.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve zkontroluj, zda všechny kabely jsou na správných místech, nebo nejsou uvolněné při čištění. Případně zkus spustit PC v minimální konfiguraci - jen základní deska s procesorem, jedna RAM, GK a zdroj - ostatní odpoj (mechaniky, disky ap). Pokud PC naběhne, tak s chybovou hláškou, protože chybí disk s OS. Pokud nenaběhne je jedna z připojených komponent vadná. Zkusit jinou RAM, případně jinou GK, či zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Počítač se zapnul. Vypojil jsem věci jako myš, dvi-d, sluchátka.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 18:47) ---
vypadá to zajímavě, mám to znovu dat dohromady?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 18:47) ---
vypadá to zajímavě, mám to znovu dat dohromady?
-
- Pohlaví:
Taak to postupně připojuj a uvidíš, ale asi jen něco bylo uvolněné, viz. jak píše kolega. Všechno zkontroluj.
Vše jsem připojil a zdá se, že to funguje, ale jen u plochy se mi rozházely zástupci. Nevíte co to mohlo být?
-
- Pohlaví:
Nejspíš nic závažného. Znovu si je srovnej a uvidíš jak to bude vypadat po restartu.
Po restartu to vypadá, že se nic nestalo.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 19:06) ---
Děkuji za pomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2015 19:06) ---
Děkuji za pomoc
Zpět na “Problémy s hardwarem”