Zničehonic odešel touchpad i klávesnice+problém s disp.u Win

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

simio.simsoft
Level 2
Level 2
Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Pohlaví: Muž
Stav:

Zničehonic odešel touchpad i klávesnice+problém s disp.u Win

Příspěvekod simio.simsoft » 13 úno 2015 23:00

Zdravím,
Důvod, proč tento problém řeším tady, a ne v servisu, je ten, že notebook je přes 8 let starý (HP 6730b) a zkrátka už se mi do něj nechce moc investovat. Každopádně bych jej ještě rád rozchodil. :-)

Takže k problému. Je to trošku komplikovanější, snad se v tom nějak vyznáte :-)

Ze dne na den mi přestala fungovat klávesnice i touchpad, a navíc blbne i taková ta dotyková lišta, kterou kancelářský HPčka mívají. Poslední měsíc jsem však žádné aktualizace ovladačů neprováděl, takže si myslím, že chyba bude spíše v hardwaru a asi se s tím budu muset smířit. Externí klávesnice a myš naštěstí fungují.

A teď to přijde :D Na ntb mám nainstalované dva OS - Win XP a Ubuntu 14.04. Během používání Ubuntu nejde sice ani klávesnice, ani touchpad, ale display funguje. Když však chci použít Win XP, na displayi ntb se mi zobrazí jen XPčkovské načítání a následuje černá (jako úplně neaktivní, ne jako svítící černě) obrazovka. Přes externí výstup VGA se však vše zobrazuje normálně, zrovna teď z něj píši tenhle text :D. Chtěl jsem zkusit nabootovat Win XP v nouzovém režimu (nebo alespoň s nízkým rozlišením), ale ani po několika pokusech zuřivého mačkání F8 mi vůbec nevyběhne možnost nabootovat systém jinak. Ještě to zkusím, ale nevím, čím to je.

Na závěr bych snad jen dodal, že všechny problémy se vyskytly až při zapnutí počítače druhý den, tedy ne během chodu. Den předtím jsem však počítač zapnul jen z důvodu, abych si zkontroloval mail, školu a možná přečetl nějaké novinky, ale vážně jsem nic neinstaloval ani se nehrabal v žádné konfiguraci. Také nejsem schopný říct, jestli mají tyto dva problémy nějakou souvislost, či nikoli. To musíte posoudit sami :-)

Byl bych moc rád, kdybyste problém zkusili vyřešit, jinak pokud byste potřebovali nějaké další info, stačí říct :-)

//EDIT: Klávesnice nefunguje ani v BIOSu.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Zničehonic odešel touchpad i klávesnice+problém s disp.u

Příspěvekod Pic » 13 úno 2015 23:38

Těch závad je více než dost. Podle toho popisu asi po těch 8 letech dosluhuje. S klávesnicí a touchpadem ntb nic nejspíše nenaděláš. Nevidím rozumnou možnost s tím něco vyvádět. V každém případě si ulož data o která nechceš přijít na jiné zařízení mimo ntb. Můžeš zkusit HijackThis, zda tam nemáš nějaké vetřelce a otestovat disk programem CrystalDiskInfo. Jinak pokud nechodí klávesnice ntb a nemáš v BIOSu nastavenou USB klávesnici, tak se do BIOSu nejspíš nedostaneš. Jinak klávesu F8 stiskej (klikej) hned po stisknutí spuštění ntb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

simio.simsoft
Level 2
Level 2
Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Stav:

Re: Zničehonic odešel touchpad i klávesnice+problém s disp.u

Příspěvekod simio.simsoft » 15 úno 2015 20:07

Tak teď už zase všechno jde, jako předtím, takže notebook už asi vážně dosluhuje a blbne :D Přišel jsem ale na jinou věc, a to tu, že se nemohu s klávesou F8 dostat do nouzového režimu, a to ani s interní klávesnicí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RGB klávesnice
    od Xox.87 » 07 pro 2024 15:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2075
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    09 pro 2024 14:17
  • tichá klávesnice
    od Johny1988 » 11 čer 2025 22:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2995
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    12 čer 2025 08:55
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1830
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Výběr klávesnice
    od HelFix » 03 pro 2024 10:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2396
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 10:23
  • Politá klávesnice u MacBook Air m4
    od HelFix » 10 črc 2025 19:21 » v Problémy s hardwarem