zdravim,
chcem sa na vas obratit s pomocou pri nahodnom zamrzani PC. Tento problem sa zacal vyskytovat posledne 2-3 mesiace, dovtedy PC slapal bez problemu. PC zamrzne nahodne aj pri zatazi, aj bez zataze ked bezi len setric. Niekedy PC zamrzne aj 2 krat denne a niekedy raz za tyzden. Hardware nieje nijak taktovane, vsetko je v beznom rezime. Ovladace su aktualne, teploty pocas prevadzky okolo 50°C. Pamate som testoval memtestom a nenasiel nic. Pri testovani HD tune som zistil ze HDD je uz na ceste do vecnych lovist tak som ho vymenil za novy, ale problem pretrvava. Neskor som vymenil zvukovu kartu za novu, ale problem stale pretrvava. Poprosim o radu resp. riesenie, aj ked viem ze to nieje jednoduche. posledne riesenie je menit komponent za komponentom. ale tomu by som sa chcel v ramci moznosti vyhnut.
Moje PC:
MB - Asus M4A79T Deluxe
CPU - AMD Phenom II X4 965
RAM - DDR3 4x2GB
SSD s operacnym systemom - OCZ
HDD - WD 1TB
VGA - Radeon R9 290X
Zvukovka - Asus essence STX II
Zdroj - Corsair RM650
Skrina je big tower a je osadena 4ks ventilatormi Noctua, takisto aj na CPU je chladic Noctua. PC je v cistote a bez prehrievania(Speed Fan).
K dnesnemu datumu som v pc vymenil zakladnu dosku, procesor a problem pretrvava.
Pre doplnujuce otazky som plne k dispozicii...
Vopred dakujem za pomoc.
andrej
Zamrzanie PC pri hre.... Vyřešeno
Re: Zamrzanie PC pri hre....
Bylo by dobré i zmínit OS.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Re: Zamrzanie PC pri hre....
Windows 7 64bit
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 16:23) ---
Zacinam mat podozrenie na kolisanie napatia v sieti....
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Úno 2015 16:23) ---
Zacinam mat podozrenie na kolisanie napatia v sieti....
Re: Zamrzanie PC pri hre.... Vyřešeno
Nakoniec sa ukazalo po postupnom vymienani ze bol vadny jeden modul RAM. zaujimave ze diagnostika to neodhalila
Zpět na “Problémy s hardwarem”