Zdravím,
vím že mám zanesený ntb (lenovo g580) prachem, jelikož je strašně hlučný a vypíná se při zátěži.
Problém ale je, že se mi dva šroubky zhruba ve středu klávesnice protáčejí a nemůžu je demontovat.
Už jsem tak zoufalí, že přemýšlím, že je vyškubnu... Nějaké rady prosím?
Dokud to nevyčistím, ntb je "nepoužitelný".
Problém s otevřením NTB
Problém s otevřením NTB
MSI B650 GAMING PLUS WIFI / ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G / Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO / SSD disk Kingston FURY Renegade NVMe 2TB / Be quiet! PURE POWER 11 700W
-
- Pohlaví:
Re: Problém s otevřením NTB
Protáčejí se šroubky, nebo šroubovák kvůli zničeným drážkám. Jsou nástroje na "vyšroubování", ale u takto malém průměru to asi nebude jednoduché.
Zkusil bych tu hlavičkou šroubku opatrně odvrtat, demontovat nb a pak kleštičkami odstranit to tělo šroubku.
U takovýchto věcí je velmi důležité použít vždy správný šroubovák, aby se to povedlo na první pokus a ne aby to dopadlo takto.
Pokud se ti to povede a bude tam zničený závit, budeš to muset něčím zalít a udělat závit znovu.
Pokud se to opravdu protáčí v závitu, pak by se také dalo použít kvalitní lepidlo na kov a k té hlavičce přilepit např. upilovaný šroubovák.
Zkusil bych tu hlavičkou šroubku opatrně odvrtat, demontovat nb a pak kleštičkami odstranit to tělo šroubku.
U takovýchto věcí je velmi důležité použít vždy správný šroubovák, aby se to povedlo na první pokus a ne aby to dopadlo takto.
Pokud se ti to povede a bude tam zničený závit, budeš to muset něčím zalít a udělat závit znovu.
Pokud se to opravdu protáčí v závitu, pak by se také dalo použít kvalitní lepidlo na kov a k té hlavičce přilepit např. upilovaný šroubovák.
nene neprotáčí se šroubovák, právě šroubky v závitu :(
šroubovák samozřejmě správný mám ale jak sem to měl rozdělané naposledy, nějak sem to asi přetáhl.
Můžete mi prosím nějak upřesnit to zalití něčím? :) popřípadě přilepit ten šroubek k šroubováku?
šroubovák samozřejmě správný mám ale jak sem to měl rozdělané naposledy, nějak sem to asi přetáhl.
Můžete mi prosím nějak upřesnit to zalití něčím? :) popřípadě přilepit ten šroubek k šroubováku?
MSI B650 GAMING PLUS WIFI / ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G / Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO / SSD disk Kingston FURY Renegade NVMe 2TB / Be quiet! PURE POWER 11 700W
-
- Pohlaví:
Na tom není co upřesňovat, vezmeš nějaký upilovaný šroubovák nebo nějakou tyčku a to k tomu šroubku přilepíš, pak ho vytáhneš. Jelikož si zničil závit, jsou dvě možnosti, udělat větší /je-li to možné/ , nebo to zalít nějakou hmotou a udělat závit nový. Dříve se používal Dentakryl, ale dnes je větší nabídka.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3711
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36