Dobrý den, chtěl bych se zeptat, mám takový problém se stolním pc. Počítač zapnu, větráky se rozjedou, všechno vypadá že běží, jen při zapojení kabelu do monitoru není žádný signál. Při startu počítače probliknou na desce ledky, ale zůstane svítit ledka u grafické karty (větráky se na ní také točí) a následně se rozsvítí i boot_led. Všechny komponenty jsou kromě grafické karty rok staré, jediná grafická karta je koupená zhruba před rokem z aukra a je bez záruky. Doteď fungovala v pohodě. (Moje konfigurace:MB-Asus M5A97 Evo R2.0, CPU-FX6300,ZDROJ-CoolerMaster Thunder 600W,RAM-4GBKingston,GK-Nvidia GTX470)
Co jsem koukal do diskuzí, tak hodně často je prý problém v MB nebo ve zdroji. Ale žádné nafouklé kondíky ani nic podobného jsem nespozoroval. Na vině to tedy dávám grafické kartě, která už byla kupována jako použitá. Chci se Vás tedy zeptat, co by jste mi doporučili, abych měl 100% jistotu, že to je tou GTX470. Mám zkusit dát do počítače jinou grafickou kartu? Bojím se totiž toho, aby kdyby byla chyba ve zdroji nebo v zákl. desce, tak aby to případně nemohlo zk***t tu kartu, kterou tam budu dávat. Díky za pomoc.
Obrazovka se nezapne, větráky běží, grafická karta KO?
-
- Pohlaví:
Re: Obrazovka se nezapne, větráky běží, grafická karta KO?
Vítej na PC-Help!
Ano, zkus jinou grafickou kartu, také můžeš zkusit jiný monitor.
Ano, zkus jinou grafickou kartu, také můžeš zkusit jiný monitor.
To jsem zapomněl uvést, monitorem to určitě není, ten používám teďka společně s notebookem.
-
- Pohlaví:
Tak tam dej jinou kartu, tak se nejlépe potvrdí, nebo vyloučí závada grafiky.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pro jistotu zkontroluj disk s OS programem CrystalDiskInfo a výsledek kontroly sem vlož.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jak ho mám zkontrolovat, když počítač nenaběhne? Nic jiného po ruce, než NB nemám. Dobře, zkusím tedy jinou grafickou kartu. Ještě jenom dodám, že nikdy žádné artefakty na monitoru či podobné věci jsem nepozoroval, prostě z ničeho nic vypadnul na monitoru signál a od té doby nic. Zkoušel jsem vyndání a zandání RAM, koupil jsem novou baterku na desku (vyndal a zandal) a nic z toho nefungovalo. Jen mě překvapuje, že ta karta nejspíš chcípla z ničeho nic. To se normálně stává?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4359
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11