ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by mohl zdroj poškodit i nějaké jiné komponenty když bouchl
jen tak jsem hrál a najednou se PC vypnul, tak ho spustím znovu a po 10 minutách se vypne znovu tak vypnu a odpojím zdroj a otevřu case a sáhnu na chladič a byl celkem v pohodě tak 40 stupnu tak case zavřu zapojím zdroj zapnu ho a když chci zapnout PC BUM!!! potom už se nic nenačetlo a odpojil jsem potom zdroj od desky uplne ale na desce nejde vidět žádné poškození tak se vás ptám jestli se něco stalo komponentům kdyžtak jáká je pravděpodobnost když si koupim nový zdroj že to pojede
zdroj: chieftec smart series 400W
dík za odpovědi
výbuch zdroje
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: výbuch zdroje
ono na té desce není vidět žádné poškození ani žádný ulomky a smrděl jen ten zdroj
tak jen doufám že nic není pod kytkama (teda kromě toho zdroje
tak jen doufám že nic není pod kytkama (teda kromě toho zdroje
-
- Pohlaví:
Vidět nic být nemusí. Součástky jsou citlivé na přepětí a prostě odejdou. Pokud je zdroj dostatečně kvalitní, tak by nic škodlivého do desky pustit neměl. Ale při takovém poškození nikdy nevíš.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To si ověříš jedině připojením jiného vhodného a určitě dobrého zdroje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Při troše štěstí se přepálil drát v pojistce na zdroji a zdroj nic nepoškodil, to sám poznáš, až zapojíš zdroj nový. Ale i tak není zaručeno, že komponenty netrpěly už dřív, tím, že jim zdroj mohl poskytovat nesprávné napětí.
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ok dík za odpovědi
-
- Pohlaví:
Pokud se přepálí nějaká skleněná pojistka, pak nemá co bouchnout. Bouchnout můžou jenom filtrační elektrolyty a tomu zpravidla předchází syčení, kdy uniká elektrolyt anebo mezizávitový zkrat na cívce a to bývá rána jako z děla.
Ono u kvalitních zdrojů by to s dalšími komponenty nic provést nemělo, ale také by se to u kvalitních zdrojů nemělo stát.
Takže já se přikláním k názoru 50/50.
Ono u kvalitních zdrojů by to s dalšími komponenty nic provést nemělo, ale také by se to u kvalitních zdrojů nemělo stát.
Takže já se přikláním k názoru 50/50.
-
- Pohlaví:
No, jednou jsem po takové ráně zjistil katapultovaný čip z TL494.
Prostě díra v integráku 

Blue Spirit píše:....... a to bývá rána jako z děla...
Takhle mi to taky bouchlo a odešel jen zdroj, uvidíš až zapojíš nový ..

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:No, jednou jsem po takové ráně zjistil katapultovaný čip z TL494.Prostě díra v integráku
Integráč to je také pecka, když ten obal odletí. Ale tyhle zvukové projevy nejsou zcela běžné.
Mně před pár lety vybouchl zdroj asi 70 cm od hlavy a rána to byla, že mi v uchu chvilku pískalo. Po otevření toho černého zdroje jsem našel rozstřelený keramický kondenzátor rozsypaný po celém zdroji. Drátek v pojistce se přepálil a natavil na skleněný plášť té pojistky, ještě jí mám někde schovanou jako suvenýr 

Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3528
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7584
-
od Rosta_Kolmix
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”