Ahoj,
Posledních pár dní jsem začal z ničeho nic mít na PC hrozný chvilkový záseky, jak ve hrách tak při sledování streamu.
Nejdřív jsem myslel, že to je zasekaným PC, ale dnes i při obyčejném prohlížení streamu mi vyskočila teplota v HW monitoru na 95 stupňů u procesoru a 60 na MB, což není moc hezké.
Chladič je samozřejmě boxový a par týdnů zpět jsem dal u všech fanů slow profile, takže předpokládám, že si za to můžu sám.
Jen mně zajímá zda ty záseky opravdu způsobuje přehřátí a vytížení cpu.
Přehřívání procesoru
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání procesoru
Je to určitě přehříváním procesoru. Zvyš otáčky u CPU fan. Máš procesor přetaktovaný? Jestli chceš nějaký lepší a tichý chladič, tak vezmi https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007N0CE0AM2N00
Nene není nataktovaný a už jsem tam hodil turbo mod. No 3300 otáček je znát
Jinak spartana mám vyhlédnutého už nějakou dobu. Vyplatí se SPC Fera abych tomu trochu zvedl výkon když už mám možnost to nataktovat?

- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, vyplatí se.
Tak jsem koupil spartana. Při instalaci která měla být lehká jsem se ale sakra zapotil
Nejdřív jsem odmontoval ty 2 díly na uchycení chladiče takže mi pod základovkou odjelo to madlo co je drží, tkaže jsem musel rozebrat celé PC. Pak jsem se krásně pořezal. Chtěl jsem vyzkoušet jak to nandám nejdřív bez pasty. Když se mi to povedlo tak chladič nešel za boha sundat, tak jsem tu měl pěkný nervy . Nakonec celej upatlanej od pasty jsem ho tam nasadil.
Teploty v klidu 45-50 stupňů . V zátěži okolo 70 ... Předpokládám že to už je ok ?

Teploty v klidu 45-50 stupňů . V zátěži okolo 70 ... Předpokládám že to už je ok ?
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, je to OK.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení