Dobrý den, mám malý problém s bootováním z HDD. Tak stručně: Včera jsem si přeinstalovával windows 7. Vše jsem udělal naprosto v správně, ale když byla v instalaci fráze: Instalační program připravuje počítač na první spuštění tak se restartoval. Po zapnutí se objevila klasicky značka základovky a poté se notebook stále restartovává... Zkrátka se jen objeví značka základovky jako na každém pc i ntb a opět se restartuje... :/ Budu vděčný za každé rady... :)
PS: RAM 4GB DDR3 1333MHz
HDD : 500GB
CPU: 2.4 GHz
Problém s bootováním z HDD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s bootováním z HDD
zkus v biosu změnit boot mode z UEFI na Legacy, či naopak, pokud tam něco takového budeš mít.
Zkus při startu mačkat F8 a dej vědět, či něco naběhlo.
Pokud máš cd/dvd, popř. USB disk s instalačkou, tak zkus nabootovat z ní a dát po volbě jazyka dát opravit windows, či něco podobného.
Přeinstalovával jsi stejnou verzi systému(pro, home, buisness apod.) a stejnou bitovou verzi(32 nebo 64) jakou jsi měl předtím?
Zkus při startu mačkat F8 a dej vědět, či něco naběhlo.
Pokud máš cd/dvd, popř. USB disk s instalačkou, tak zkus nabootovat z ní a dát po volbě jazyka dát opravit windows, či něco podobného.
Přeinstalovával jsi stejnou verzi systému(pro, home, buisness apod.) a stejnou bitovou verzi(32 nebo 64) jakou jsi měl předtím?
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Teď zkouším znovu nabootovat win 7 32 bit home... Měl jsem win 8.1 64 bit...
ostatní zkusím po instalaci...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 18:56) ---
Změnil jsem to z legacy na UEFI a ukazuje, že nejsou zařízení na bootování...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 19:11) ---
Oprava windows také nic...
ostatní zkusím po instalaci...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 18:56) ---
Změnil jsem to z legacy na UEFI a ukazuje, že nejsou zařízení na bootování...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 19:11) ---
Oprava windows také nic...
zkus bootovat instalační disk pod UEFI a nainstalovat znova
pokud nepůjde změň zpět na legacy a zkus nainstalovat znova
dej vědět, pokud jsi teď systém nainstaloval pod UEFI, či Legacy
P.S. pokud jsi to nainstaloval, ještě před tímto a jde to, tak to nech a nedělej činnosti co jsem uvedl
pokud nepůjde změň zpět na legacy a zkus nainstalovat znova
dej vědět, pokud jsi teď systém nainstaloval pod UEFI, či Legacy
P.S. pokud jsi to nainstaloval, ještě před tímto a jde to, tak to nech a nedělej činnosti co jsem uvedl
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
nainstaloval jsem pod legacy, protože na UEFI mi to nenajde ani HDD, ani Flashku zkrátka nic...
-
- Pohlaví:
Před tím restartem si to DVD vyndal z mechaniky?
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Instalacni DVD Windows nebootije samo, musi se zmacknout klavesa. A nemelo by zpusobovat restart.
Zrovna tohle je pripad, kdy prijde na radu F8 pri startu Windows a zakazat automaticky restart - pak bude videt chyba, se kterou to spadne.
Take zalezi na tom, zda jsou to original WIndows 7 nebo nejaka piratska verze s loaderem.
Zrovna tohle je pripad, kdy prijde na radu F8 pri startu Windows a zakazat automaticky restart - pak bude videt chyba, se kterou to spadne.
Take zalezi na tom, zda jsou to original WIndows 7 nebo nejaka piratska verze s loaderem.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Asi takto: windows 7 mám na flashce a mam je nainstalované na 6-ti pc. z toho jsou 2 NTB... vždy, když na tomto NTB nainstaluju windows tak se mi normálně ukáže, abych zadal jméno, heslo atd.. je úplně jedno jestli tam mám pak flash nebo ne... vždy stejně... poté zadám jméno, heslo a aktualizace.. pak se ukáže klasické vypinání windows a NTB se restartovává...
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 20:10) ---
A když klikám na F8 tak se nic neděje..
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 20:10) ---
A když klikám na F8 tak se nic neděje..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš stejnou instalačku na 6 PC, tak to určitě není legální, pokud tedy nejsi firma a nemáš koupenou příslušnou verzi.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pokud má legálně získaných 6 klíčů na ten samej systém se stejnou verzí systému, tak to nelegální být nemusí
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zajímavý postřeh. Pak by měl 6 instalačních DVD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Legální windows to není, ale já mám problém s nečím jiným, ne z legálním, nebo nelegálním windows... Kdyby jste mi pomohli k tématu byl bych rád... Děkuji... 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3686
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36