Málo výkonný noteboook?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Cholek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Málo výkonný noteboook?

Příspěvekod Cholek » 25 bře 2015 20:31

Koukám na to a vypadá to docela slušně. Jinak pro předcházejícího komentujícího...nemám 840M, ale GTX 850M, to už trochu dělá rozdíl. Jako asi to tak nějak bude. Zkusím to tak jako něco zahrát a třeba dám ještě během týdne vědět nebo tak. Ted mam nainstalovanyho Skyrima. Schvalne zkusim FPS pro jednotlivy nastaveni. Dam vedet vysledky, zda-li se shoduji s tema jejich vysledkama.

Reklama
Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 25 bře 2015 20:39

Babis: Jaký tam mas cpu prosimte?

i5-4200M

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Bře 2015 20:40) ---

Cholek píše:Koukám na to a vypadá to docela slušně. Jinak pro předcházejícího komentujícího...nemám 840M, ale GTX 850M, to už trochu dělá rozdíl. Jako asi to tak nějak bude. Zkusím to tak jako něco zahrát a třeba dám ještě během týdne vědět nebo tak. Ted mam nainstalovanyho Skyrima. Schvalne zkusim FPS pro jednotlivy nastaveni. Dam vedet vysledky, zda-li se shoduji s tema jejich vysledkama.

Jestli nemáš absolutně stejnej procesor a paměti, tak můžeš testovat jak chceš a FPS mít shodný nebudeš.

Cholek
nováček
Stav:

Příspěvekod Cholek » 25 bře 2015 20:41

Je mi jasny, ze nedosahnu presne stejnych vysledku, ale muzu si to alespon orientacne porovnat.

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Bře 2015 21:05) ---

Tak tady je neco spatne. Dal jsem si Skyrim. FPS se mi temer nelisi jak na low detaily, tak na ultra detaily. Na uplne low mam teda tak prumerne o deset FPS vic, ale jinak je tam porad tak prumernych 25 FPS na jakekoli detaily. Nechapu. Prijde mi, jak kdyby neco tu grafu brzdilo nebo ja nevim.

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Bře 2015 21:34) ---

Tak jsem jeste ze zajimavosti dal Skyrim na naprosto nejvyssi deatily co jdou...proste vsechno na max, uplne ultra ultra ultra a dostavam v prumeru o 15 min FPS nez na low detaily. Nechapu. Behem hry jsem si daval pozor na vyuziti prociku a to nepresahlo 20%. Je to nejaky divny. A kdyz se pak vratim na plochu, prijde mi jak kdyby byl notas uplne naspeedovanej. Vsechno bezi jak na dratkach. To je jak v kocourkove :/

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 26 bře 2015 06:45

Tak, když se vrátíš na plochu je jasný, že bude jak naspeedovanej, protože si ukončil program, co si ukousával nejvíc výkonu. Na ploše je skoro každej PC rychlík.
Podle mě to je prostě výkonem. Grafiku máš dobrou, ale ten procesor je dost slabej. Tyhle U procesory se tam dávaj, aby jsi měl co největší výdrž na baterii, ne abys na něm hrál. To je jako kdybys chtěl závodit v hybridu.
Ještě zkus tohle. Stáhni si HW monitor, hraj aspoň 20 minut Skyrim a pak změř teploty.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 26 bře 2015 09:41

Ale i s tímto procesorem by měl mít rozhodně více než 25FPS na low.

Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk

Cholek
nováček
Stav:

Příspěvekod Cholek » 26 bře 2015 13:07

Přesně tak, to mi prave nejde do hlavy. Tak malo FPS na low. Tak jsem zkusil, co si rikal. Pri asi pul hodine hrani teplota jader neprekrocila 60°C. To mi neprijde jako nejaky velky hodnoty ne? Pokud by to nedaval procik, tak by byla situace, ze by byla teplota vetsi, tim padem vyssi vyuziti procesoru, ale holt nedostatecnej vykon. Takhle to spis vypada, jak kdyby to vsechno neco brzdilo. Jak grafu, tak procik. Proste jak kdyby nebyly schopny ze sebe vymacknout dostatecnej vykon.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Bře 2015 14:20) ---

Tak to vypada, ze jsem to vyresil! Dal jsem vyssi strankovaci soubor a pohral si s nastavenim napajeni, ktery mi setrilo energii, tak jsem vsechno povypinal (myslel jsem, ze jsem to uz predtim udelal, ale asi ne) a z myho notasu je herni masina, no doprcic! To je jina liga :D. Ja si rikal, ze to neco brzdi. Tak jsem si ted zapl Skyrim na nejvyssi nastaveni nejvic ultra, strasne rychly nacitani a jedu konstantne na 40 FPS, ani jeden zasek. Proste PARADA! Ale kluci dekuju moc za cas, ktery jste mi obetovali a mejte se hezky :) Sakra ja mam takovou radost...!

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 26 bře 2015 15:22

Tak gratuluju, to mě nenapadlo :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní pc. Hodně muziky za málo peněz. 3 varianty.
    od pidlo » 13 črc 2025 09:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    1575
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 črc 2025 20:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”