Zdravim.Uz asi treti den se mi samovolne objevuje menu monitoru jak kdybych mackal tlacitko pro vstup do menu.Pritom ho ale nemackam,ani nijak zaseknute nebo znecistene to tlacitko neni,ze by tam byl nejaky kontakt...Monitor uz je starsi,mam AOC 9K+
Nenapada nekoho,cim by to mohlo byt?Objevuje se to dost casto,treba i 20x do hodiny a pak zase treba nekolik hodin ani jednou.
Samovolně se mi zobrazuje menu monitoru* Vyřešeno
- kurdt4boddah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samovolně se mi zobrazuje menu monitoru*
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 29 úno 2012 07:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
-
- Pohlaví:
Re: Samovolně se mi zobrazuje menu monitoru*
To by mohla dělat i elektronika monitoru, která se chová jakoby tlačítko bylo stisknuté.
- kurdt4boddah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Asi jsem se vcera spatne vyjadril...Me ani tak nezajima cim to muze byt,ale hlavne jak to opravit 

-
- Pohlaví:
Dle mého názoru jsou jenom dvě možnosti. Buďto je poškozený mikrospinač pod tím kulatým tlačítkem kterým se vyvolává menu monitoru a ten se při menších otřesech spíná. Anebo je poškozená elektronika.
V prvním případě je možné ten mikrospinač vyměnit a ve druhém vyměnit celý ten modul co to řídí. Oprava je i pro zdatného bastlíře velmi náročná a servis se u CRT monitoru nevyplatí.
Edit: Jelikož se to tlačítko mnoho nepoužívá, tipoval bych spíš vadnou elektroniku.
V prvním případě je možné ten mikrospinač vyměnit a ve druhém vyměnit celý ten modul co to řídí. Oprava je i pro zdatného bastlíře velmi náročná a servis se u CRT monitoru nevyplatí.
Edit: Jelikož se to tlačítko mnoho nepoužívá, tipoval bych spíš vadnou elektroniku.
- kurdt4boddah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no pri otresech se to neobjevuje...Jeste jsem prisel na to,ze kdyz mi to tam problikava,tak vubec nefunguje ani tlacitko na zobrazovani menu ani tlacitko na vypnuti monitoru...
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel, jsi ten monitor úplně odpojit na 5 minut ze zásuvky? Mne to podobný typ začal dělat taky. Nešel vypnout, menu zlobilo. Ale nevím proč
Stačilo ho odpojit vyfoukat od prachu. (Hlavně tu elektroniku) a šlo to v pohodě a pořád to jde
. Bez zlobení. Pokud to nepomůže, tak jedině koupit jiný, oprava by byla dražší než za nový.

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Re: Samovolně se mi zobrazuje menu monitoru* Vyřešeno
Nazdar tento isty problem som mal aj občas mám.. ja som ho vyriešil tym ze som preinštaloval win... aj po preinštalacii to este par krat skakalo ale nakoniec uz sa to nedialo... myslim ze je to nijaky vír čo sa prostrednictvom grafickej karty dostava do monitoru. napriklad pred včerom som ho mal znova a vyriešil som ho opetovnou preinštalaciou
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Založ si vlastní tema
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4756
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 07:58