Zdravím, mám problém s ram pamäťou v mojej PC zostave. Pôvodne som mal v PC 2x1gb 1333Mhz 1,5V - konkrétne http://pamate.heureka.sk/kingston-ddr3- ... d3n9k2-2g/
Problém nastal keď som chcem zvýšiť pamäť na 4gb. Kúpil som 2x2gb DDR3 1600Mhz 1,65V. Keď vložím do PC len jednu z tých nových, veľkosť ostane na pôvodnych 2gb, tak ide pc úplne normálne bez problémov, ale keď vložím oba nové RAMky a veľkosť už bude 4gb tak sa PC pri väčšej záťaži reštartuje, alebo niekedy úplne vypne. Problém nebude v slote na ramky ani v žiadnej ramke, pretože keď dám pôvodné 2x1gb tak nie je problém.
Matičná doska je Asus M4A785TD-M EVO - parametre http://www.asus.com/Motherboards/M4A785 ... fications/
Zdroj je 550W, grafická karta gtx660 a procesor AMD Phenom(tm) II X4 925 2,80Ghz
Používam Windows 8.1 64bit.
Skúšal som nastaviť v BIOSe napätie na 1,65V ale nepomohlo. Ako keby som mal zablokovanú pamäť nad 2gb..
RAM problém
RAM problém
Naposledy upravil(a) dano35 dne 20 dub 2015 19:12, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: RAM problém
Opravil jsem nefunkční odkaz na základní desku ve tvém dotazu. Podívej se do manuálu k základní desce na osazování pamětí. Nejspíš má základní deska s uvedenými novými paměťmi problém. Pro jistotu otestuj nové paměti programem Memtest a to alespoň 2 až 3 x celý test. Musí to být bez jediné chyby.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Skúšal som spraviť memtest 3x a stále mi našiel chybu. Je možné žeby bolo niekde zablokované aby som mohol mať väčšiu pamäť ako 2gb ?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
stále mi našiel chybu
Jestli ti memtest našel chybu, tak to znamená, že jsou RAmky vadné.
Zkoušel jsi ty nové paměti jednotlivě? Tzn. po jednom modulu? Padá to taky?
V jakých slotech je máš (barva)?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Áno skúšal som ich aj jednotlivo a vtedy nie je žiadny problém, vôbec nič nepadá ani pri záťaži. Mám ich v slote s čiernou farbou.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tedy při kontrole Memtestem, každá nová RAM testovaná samostatně (v dalších slotech tedy nebyla žádná RAM vložena) vykázala chybu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nové ramky som nekontroloval každú zvlášť memtestom keďže pri normálnom používaní ak je zapojená iba jedna z nich a všetky ostatné sloty su prázdne nie je žiadny problém.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Hledání problému je někdy pracné, tak pokud chceš pomoci respektuj rady. Uvedené nové RAM mají v poznámce uvedenou podpoře (OC), což může být příčinou problému. Takže v BIOSu zkontroluj, zda máš skutečně nastaveno napětí pro RAM 1,65V (nezapomeň to uložit - Save and Exit) a pal zkontroluj vždy po jedné Memtestem a pokud projdou bez chyby, tak zkus zda poběží obě zároveň. Pokud ne máš smůlu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
dano35 píše:Mám ich v slote s čiernou farbou.
Zkus single zapojeni cerna + modra.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Spravil som memtest keď bola zapojená iba jedna z nich a pri žiadnej neukázal test chybu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4196
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06