Dobrý den,
chtěl bych poprosit lidi, kteří mají více zkušeností než já o radu. Jedná se o PC mých rodičů. PC jim padal do Blue Screenu s hardvarovými chybami, nakonec se nerozjel vůbec, při startu se HDD spouštěl a vypínal. Tak jsem jim koupil nový HDD, nainstaloval win7 a počítač se sekal a padal - vše se vyřešilo po tom, co jsem nainstaloval aktualizoané ovladače. Týden jsem na PC hrál hry a bez jediného problému, žádný BlueScreen (proto nepíšu kódy chyb). Provedl jsem zátěžové testy Prime95, Heavyload, Memtest86 , všechny puštěné na 12 hodin a bez jediné chyby. Akorát teplota se u Heavyload šplhala nahoru, po výměně teplovodivé pasty vše OK (ani jedna z teplot teď nepřesáhne 45stupňů). Zdálo se že je problém vyřešen. Počítač jel měsíc jak má a dnes mě zavolali rodiče že se jim seká při běžné práci a když jsem ho chtěl zapnout, skončil zaseklý na startovací černé obrazovce detecting IDE drivers. Na obrazovce je načteno vše co má být, ale PC se nerozjede. Otevřel jsem bednu a harddisk se zase spouší a vypíná (WD blue series 7200ot). Počítač dokážu opravit tak, aby zase najel do Windows, ale nechápu proč se všechno zase seká (je nutný tvrdá restart), když prošel všemi testy. Už nevím co mám dělat a co zkusit vyměnit.
Sestava je :
základní deska : Gigabyte GA-M61PME-S2P
paměť : Kingston 800Mhz 2GB DDR2
zvukovka : Genius sound maker Value 5.1
procesor : AMD Athlon x2 7750 2,7 Ghz
Děkuji za každou radu.
PC blbne
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC blbne
Vlož sem log z programu CrystakDiskInfo po kontrole disku se systémem. Na disku mohou být chyby. nebo je poškozen. Jaký je zdroj v PC (značka a W)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdroj je tam Micase 350 W. Je dost už hlučný, ale v HW info mám všechnu "voltáž" správnou. Program hned jdu spustit a log sem za chvíli hodím. (HDD je ale 1 měsíc starý a úplně nový).
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš-li možnost odzkoušej jiný zdroj, třeba jen půjčený k otestování. To, že ukazuje správné napětí neznamená, že nemá problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Dobrá, zajdu k sousedovi a vyzkouším jeho zdroj. Jen chci oznámit, že program CrystalDiskInfo už nevyzkouším, protože se to win nedostanu. Při starstu dostanu normálně na výběr nouzák,klasické spuštění apod. ale ani jedna z možností se nenačte. Win se načítá dokud HDD nezačne vypínat/zapínat. Myslím že v HDD problém nebude, protože to stejné dělali 2 HDD již před ním, které vydrželi cca 1 rok. Zdroj mě taky napadl, hned po obědě ho vyzkouším.
Zpět na “Problémy s hardwarem”