Prosím o radu. Mám starý externí disk WD passport, který jsem používala připojený na TV. Zničeho nic přestal zobrazovat soubory, resp. přestal zobrazovat samotný disk. Přes prohlížeč je vidět pouze "virtuální CD", které bylo vždy jako samostatná část toho disku a část s uloženými soubory "my passport" zmizela.
Přes správce disků je vidět, ale nemá přidělené písmenko. Je zde pouze "disk základní, online, (v pořádku) s modrou linkou." Nedává možnost, jak písmenko přidělit. Možnosti jsou pouze "převést na dynamický disk" a nebo "odstranit svazek". Navíc se zobrazuje, jako když má plnou kapacitu cca 297GB. Všechny ukazatele vlastností disku, ke ke kterým jsem se nějak proklikala, zobrazují, že disk je funkční. Přitom Systém souborů neukazuje ani NTFS nebo FAT32, ale "ostatní" a přes minitool partition free wizard 9.0 je status NONE a file system Other (a to po otestování partitions, které podle mne nerozpoznal???, ale na druhé straně se žádná část nezobrazuje jako ztracená či smazaná) a Surface test je v tomto programu taky OK. TestDisk se mi nepodařilo spustit, hlásí stále nějakou chybu na začátku spuštění vlastního programu. Jsem naprostý IT negramot, proto prosím omluvte možná zmatečnost popisu, ale přesto bych chtěla zkusit nějak data z disku dostat... Na jiných PC se také nezobrazuje. Prošla jsem řadu návodů z místních diskusí a nevím už jak dál. Děkuji za každou radu.
nečitelný externí disk
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nečitelný externí disk
Podle popisu problemu negramotna nejsi 
Ja bych zkusil Partition Find & Mount, pripadne tomu oddilu natvrdo priradit pod linuxem filesystem FAT32 (externi disky ho obvykle mivaji a TV nerady NTFS).

Ja bych zkusil Partition Find & Mount, pripadne tomu oddilu natvrdo priradit pod linuxem filesystem FAT32 (externi disky ho obvykle mivaji a TV nerady NTFS).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3173
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22