Dobrý den,
dnes jsem normalne pracoval na PC a volal si na Skype, windows mám legální kupovaný v TS.Bohemia.
Jsem běžný uživatel a dělal jsem tak jak každodenní práci, bez žádné větší zátěže jsem pracoval a najednou se mi vypl monitor a počítačová bedna běžela dál. Jen monitor zhasl... Pod odzkoušení monitoru jsem zjistil, že v monitoru chyba není, ten funguje skvěle.
Počítač nešel ani restartovat a ani vypnout, když jsem dlouze držel zapínací tlačítko....
Musel jsem jej tedy vytáhnout z elektriky. Po zapnuti, ani nepipl... HardDisk jsem zkoušel v jiném PC a funguje.
Pak jsem vytáhl baterku ze základní desky na hodinu a dal ji z5 a ani to nepomohlo... POČÍTAČ je vyčištěny, žádný prach...
PROSÍM O RADU CO MÁM DĚLAT...
Grafika je interní, 4gb RAM, 320gb disk
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2015 12:20) ---
Přikládám foto pro lepší orientaci v mem problému
Potíže s obrazem
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Potíže s obrazem
Pokud jsou v PC dvě RAM, nech tam vždy jednu a zkus PC spustit. Jaký máš zdroj (značka a W). Zkus vyměnit zdroj, třeba jen si jej půjčit od kamaráda na otestování. Případně zkus si půjčit grafickou kartu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdroj je v pohodě, už jsem to zkoušel vyměnít... Vypojil jsem uz i vse nepotřebné - mechaniku, čtečku karet, jednu ramku, přídavné USB... A stejné to nepomohlo.
Grafiku mam interní... Když dam přeci externí, tak se nerozjede, když ji nenastavím v BIOSu ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2015 15:29) ---
Stále Prosím o radu, jsem už bezradný... Klávesnice ani myš se nerozsvití, a počítač ani jednou nepipne..
Grafiku mam interní... Když dam přeci externí, tak se nerozjede, když ji nenastavím v BIOSu ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2015 15:29) ---
Stále Prosím o radu, jsem už bezradný... Klávesnice ani myš se nerozsvití, a počítač ani jednou nepipne..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkoušel jsi i další RAM, pokud máš alespoň dvě? Odpojil jsi i disk? Pokud jsi si jistý, že druhý zdroj je OK, pak by to ukazovalo na základní desku či procesor. Neuvolnil jsi při odpojování kabelů chladič na procesoru, nebo napájení základní desky ze zdroje? Uvědom si, že radím jen podle toho comi řekneš, takže pokud není informace pravdivá, nemůže být ani rada objektivní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ano, ramky jsem zkoušel obě, disk jsem zkoušel do druhého PC a naprosto normláně fungoval.Uvolnit chladič? To netuším... Ventilátor se normálně točí, jestli je to tohle...
Jak říkám... Pracoval jsem a zhasla mi obrazovka, pc nešel ani vypnout dlouhým podržením :( tak jsem jej vytáhl z elektriky... Pak jsem jej zapojil a zapl, nerozsvítila se klávesnice a ani myš, ale PC normálně pracuje (HDD bezi, ventilátory Fučí)... :(
Jak poznám ze odešla základová deska či procesor? Zprovozním to ještě nějak?
Jak říkám... Pracoval jsem a zhasla mi obrazovka, pc nešel ani vypnout dlouhým podržením :( tak jsem jej vytáhl z elektriky... Pak jsem jej zapojil a zapl, nerozsvítila se klávesnice a ani myš, ale PC normálně pracuje (HDD bezi, ventilátory Fučí)... :(
Jak poznám ze odešla základová deska či procesor? Zprovozním to ještě nějak?
To, že se točí ventilátory nebo disk neznamená, že je CPU, nebo deska OK, ale že na ně jde napětí.
Pokud je vadný CPU, tak to jinak, než výměnou za jiný nepoznáš, podobně je to s deskou.
Chladič je ten kus hliníku, na kterém je přidělaný ten větrák, opatrně při vypnutém PC s ním můžeš jakoby zakývat a poznáš, jestli drží, nebo je od desky odpojený.
Pokud je vadný CPU, tak to jinak, než výměnou za jiný nepoznáš, podobně je to s deskou.
Chladič je ten kus hliníku, na kterém je přidělaný ten větrák, opatrně při vypnutém PC s ním můžeš jakoby zakývat a poznáš, jestli drží, nebo je od desky odpojený.
Děkuju za vaše názory a rady. 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsi jinou GK?
Chladič drží jak přibitý. Grafiku jsem nezkoušel = mám interní a na slepo to nastavit nedokážu
Zpět na “Problémy s hardwarem”