Nová CD/DVD mechanika vůbec nefunguje Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nová CD/DVD mechanika vůbec nefunguje

Příspěvekod hukuj » 08 čer 2015 22:00

Zdravím,
jsem ten nejzákladnější uživatel PC (řekl bych „pololama“), ale už jsem několikrát zvládl použít zdejší rady, jsou-li mi předkládány polopatě, za což předem děkuji :-)
Mám stolní PC, v nich Windows 7 a nastavené automatické aktualizace. Měl jsem optickou mechaniku - DVD vypalovačku (takovou tu SATA), která mi při vypalování jednou přestala úplně fungovat, přestala i cokoli číst, hlásila, že v ní nic není disk, ač byl, a celá mechanika se tvářila jako že v PC není - ikonka na ploše se zobrazovala s otazníkem a nenačetla už nikdy nic. Po prohledání tohoto fóra jsem dospěl k závěru, že asi „odešla“, koupil jsem novou - Samsung SH 224DB i nový datový kabel - a podařilo se mi ji vyměnit, myslím, že správně. Ale možná to nebylo ani tou mechanikou ani tím kabelem, protože problém trvá i s novou mechanikou. Ve správci zařízení se zobrazuje s tím žlutým vykřičníkem a hlásí to: „Hardwarové zařízení nelze spustit, protože konfigurační informace (uložené v registru) jsou neúplné nebo poškozené. (Kód 19).“
Když zadám ve Správci aktualizovat ovladače online, tak to za chvíli nahlásí, že ovladače jsou aktuální. Když celé zařizení ve Správci odinstaluju, tak po restartu to nahlásí, že nový hardware se nepodařilo nainstalovat a situace je stejná. Taky nerozumím tomu, že v tom Správci mám celkem tři jednotky DVD/CD-ROM, a to kromě této „TSST corp CDDVDW SH-224DB ATA Device“ ještě dvě jiné, obě stejné „DTSOFT Virtual CdRom Device“ (co to je?), které se vždy po restartu nebo po „vyhledání změn hardwaru“ zase zobrazí, a to úplně stejně – taky s tím vykřičníkem a s hláškou o nemožnosti je spustit. Hledal jsem rady, jiné jsem nenašel. Nevím, jestli má cenu hledat na netu ovladače, když má být problém v registru. A do něj zasahovat se sám bojím. Může mi někdo poradit? Díky.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nová CD/DVD mechanika vůbec nefunguje

Příspěvekod Pic » 09 čer 2015 00:18

Kód 19
Registr je pravděpodobně poškozený. (Kód 19)

Registr zkontrolujete klepnutím na tlačítko Zkontrolovat registr. Pokud je registr poškozený, systém Windows restartuje počítač a vrátí se k předchozí platné kopii registru.

Tlačítko řešení: Zkontrolovat registr

Tento kód znamená, že registr vrátil neznámý výsledek.

Pro odstranění potíží použijte doporučené řešení, které spustí program Scanreg.exe. Pokud takto potíže neodstraníte, zadejte na příkazovém řádku příkaz "scanreg /restore" (bez uvozovek). Dále se můžete pokusit potíže odstranit odebráním zařízení ze Správce zařízení a poté spuštěním Průvodce přidáním hardwaru z okna Ovládací panely.

Toto je rada Windows pro uvedený problém.

DTSOFT jsou virtuální CD/DVD mechaniky - čili jen SW, ne skutečné mechaniky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

rangers
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod rangers » 09 čer 2015 09:03

Mě se tohleto kdysi taky pravidelně stávalo a dělaly to právě ty virtuální mechaniky (Daemon Tools, Alcohol 120)

viewtopic.php?f=7&t=28355&p=175951#p175951
NTB Toshiba Satellite C850, Windows 8.1

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 čer 2015 18:10

Nejspíše máš k některé z virtuálních mechanik upnutý nějaký soubor. Zkontroluj to a případně odpoj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod hukuj » 09 čer 2015 22:04

Tak za prvé se musím pochlubit, že problém je vyřešen a mechanika už funguje! Ještě včera před obdržením vašich rad jsem zkusil Průvodce přidání hardwaru (do té doby jsem to dělal jen přes Správce) a nějak jsem tu jednotku odinstaloval a po restartu se "nový hardware úspěšně nainstaloval", ač doposud (když jsem to dělal přes Správce) se to nikdy nezdařilo. Ale než to tady ukončím, že problém je vyřešen, přece jen by mě ještě zajímalo, jak se můžu zbavit těch virtuálních mechanik, jestli jsou teda zbytečné. Jsou tam pořád (teď už správně nainstalované) a když je dám "odinstalovat" tak po restartu jsou tam "úspěšně nainstalované" zas.

Vůbec nevím, jak to mám "zkontrolovat" a "odpojit" od souboru, který je na ně "upnutý". Můžete mi poradit nějak víc polopatě? Děkuji.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 09 čer 2015 22:12

Musis odebrat jejich obsluzny SW, tedy (nejspis) Daemon Tools Lite.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 čer 2015 22:33

Odinstaluj výše uvedený program.

rangers
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod rangers » 10 čer 2015 07:10

A před odinstalací si tedy zkontroluj, zda nejsou nějaké jednotky zapojeny. V Daemonu šly tuším zapnout až čtyři a to tak, že stačilo kliknout na jeho ikonku v oznamovací liště a u těch jednotek bylo zatržítko, zda je či není zapnuta. Kdysi jsem pak v XPéčkách na rozbalování ISO a mountnutí souborů používal program PowerIso a v pohodě, nebyl to takový násilník systému jako Daemon Tools. Teď ve Win8 už to samozřejmě řešit nemusím.
NTB Toshiba Satellite C850, Windows 8.1

hukuj
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Nová CD/DVD mechanika vůbec nefunguje  Vyřešeno

Příspěvekod hukuj » 10 čer 2015 20:22

Tak jo, zafungovalo to. Odinstaloval jsem ten Daemon Tools Lite a ty virtuální mechaniky jsou pryč a ani po restartu se nevrací. Sice vůbec nevím, k čemu ten program byl a kde se tam vůbec vzal (kdy a kdo ho nainstaloval), ale to nevadí. Takže teď už vše O.K.
Všem moc děkuju!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje nová PC
    od adoyss » 16 led 2025 05:06 » v Problémy s hardwarem
    7
    3697
    od martanius Zobrazit poslední příspěvek
    17 led 2025 02:29
  • Nový herní PC do 24 tis.Jde to vůbec?