Zdravím,
před několika měsíci jsem postavil sestavu, zkrátka nastal čas inovace. PC je určeno především k herním účelům.
Problém je ten, že i přesto, že pc má dostatek výkonu, hry na maximum vypadají lacině a nemají tu správnou grafiku, kterou mají mít. (tím myslím, špatné osvětlení, vykreslování, stíny) vše vypadá sice hezky, vše jdede na ultra, ale zároveň každá hra, která vyžaduje 4jádro, vypadá jakoby chudě a je jasně zřetelně vidět, že těm hrám chybí tak grafická jiskra.
Jediné přirovnání mne napadá takové: Kdybyste hráli novější hru na starém pc (nějaké dvoujádro a lepší GK) tak hra sice pojede třeba na vyšší detaily, ale nebude vypadat zdaleka tak dobře graficky hutně jako na sestavě s nějakým 4jádrem a skvělou GK doporučované k takové hře.
Víte jak to myslím??
Sestava:
Intel core i5 4690k
Asus R9 280 3GB ddr5, 970mhz
deska asus z97-p
atd...
´´laciné´´ zobrazení a vykreslování
Re: ´´laciné´´ zobrazení a vykreslování
A co třeba nový monitor? Protože když píšeš že ti to jede na ultra tak už to nebude lepší :)
Sent from my GT-I9070
Sent from my GT-I9070
Co presne checs inovovat?
Grafiku ani procesor neni potreba, oboje vykonne az dost. Problem bude nekde jinde nez v nedostatecnem vykonu.
Grafiku ani procesor neni potreba, oboje vykonne az dost. Problem bude nekde jinde nez v nedostatecnem vykonu.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Výkon ani počet jader procesoru nemají žádný vliv na vzhled hry, to ovlivňuje jen jak máš nastavené detaily.
Nemáš staré WindowsXP? Nejedeš přes integrovanou grafickou kartu?
Nemáš staré WindowsXP? Nejedeš přes integrovanou grafickou kartu?
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Mám klasicky windows 7, monitor je samsung http://www.amazon.co.uk/Samsung-B2430H- ... B0037LIOO8
mohl by být problém v monitoru? Ovladače ke grafice samozřejmě aktualizuji, opravdu nevím, čím by to mohlo být, nejsem bohužel tak znalej abych si s tím byl shopnej poradit.
mohl by být problém v monitoru? Ovladače ke grafice samozřejmě aktualizuji, opravdu nevím, čím by to mohlo být, nejsem bohužel tak znalej abych si s tím byl shopnej poradit.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych pořídil lepší monitor, takto starý TN panel bych na hry, kde jedu na ultra, nepoužíval.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Opravdu může mít monitor až takový vliv na vizualizaci ?? Nemůže být příčin víc, třeba nějaké nastavení v biosu nebo tak něco...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se do nastavení monitoru a zkus případně vylepšit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Snažil jsem se poladit monitor co to šlo, ale moc toho nenabídnul, takže problém setrvává :/
Monitor už nějaká ty léta mám, ale netušil jsem, že už je nedostačující sakra....
Nějaké další návrhy :)
díky
Monitor už nějaká ty léta mám, ale netušil jsem, že už je nedostačující sakra....
Nějaké další návrhy :)
díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Lacine akumulatory pro dilenskou a zahradni techniku - zkusenost
od petr22 » 08 črc 2025 20:56 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2419