Zdravím, mám takový problém, mám Přenosný HDD Verbatim 1TB s připojením do sítě. Dnes jsem ho připojil do sítě a po asi pul minutě vypadly pojistky. HDD se už nezapne. Jak vyzkouším jestli je chyba v HDD či v sítťovém adaptéru? A kde popřípadě mohu sehnat nový adater či půjde HDD opravit? parametry adaptéru: 12V;1,5A
Děkuji.
Poškozený HDD Vyřešeno
Re: Poškozený HDD
Vezmeš multimetr, proměříš přimární obvod adaptéru. Pokud je průchozí, zapojíš ho do zásuvky a změříš jestli je na výstupu napětí. Pokud nebude, začneš shánět nový, a s ním teprve uvidíš jestli to disk přežil.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
bohužel nemám žádné přístroje k tomu určené.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak si to dej někomu, kdo má tu možnost přeměřit, nebo servis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Multimetr prodavaji v kazdem supermarketu za 150 Kc. Mezi prstema to proste nezmeris.
Pripadne muzes koupit rovnou novy adapter a skusit ho metodou pokus-omyl.
Pripadne muzes koupit rovnou novy adapter a skusit ho metodou pokus-omyl.
Stačí i ten úplně obyčejný, který zvládne změřit odpor a stejnosměrné/střídavé napětí, dá se pořídit za stovku a kousek třeba v supermarketu: http://www.levnezbozi-vsehodruhu.cz/www ... tr-DT-830B
A samozřejmě je základní podmínka že musíš vědět co děláš, tedy jak a co změřit. Fyzika sedmé třídy základní školy, i když nevím jak to je s dnešním školstvím...
A samozřejmě je základní podmínka že musíš vědět co děláš, tedy jak a co změřit. Fyzika sedmé třídy základní školy, i když nevím jak to je s dnešním školstvím...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Re: Poškozený HDD Vyřešeno
Tak jsem zjistil že chyba se nachází v adaptéru. Mohl by mi někdo poslat nějaký obchod kde bych ho mohl zakoupit? Nemohl jsem najít adaptéry které by svými údaji přesně seděli a nerad bych udělal chybu. Děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3369
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 17:00