mám problém s počítačem Acer Aspire MK5910. Koupil jsem tento starší počítač od kamaráda, ale nejde spustit.
Počítač od výroby normálně fungoval, pak ho kamarád upgradoval novou grafickou kartou(nevím přesně jakou značku, typ). Počítač pořád fungoval byl akorát hlučnější (grafická karta nejspíš běžela pořád na plné otáčky).
Původní case chtěl použít na komplet nové komponenty počítače ale po rozebrání zjistil, že se mu tam nevejdou

Proto počítač znovu složil s původní grafickou kartou, všechno zapojil stejně jako od výroby. Počítač se rozeběhne ale neukazuje žádný obraz. Zkoušel jsem jak původní grafickou kartu tak tu integrovanou v základní desce a stejně nic.
Poté sem zkoušel s pouze jednou paměti RAM každou zvlášť, ale to počítač na mě jenom pískal a stejně nenaběhl ani do BIOSU.
Harddisk mi na druhém počítači normálně funguje.
Proto bych se rád poradil jestli je možné, že jen tak odešla základní deska po demontáži a montáži? Nebo se přenastavil BIOS podle nové grafické karty a už ne nedostane na původní nastavení ?
Četl jsem tady článek, že existují nějaké resetovací tlačítka,přípojky CMOS na obnoveni BIOSU, ale trošku se bojím abych neudělal více škody než užitku.
Sestava - Acer Aspire M5910
Základ.deska - H57H-AM2
Procesor - IntelCore i5 750 2,6 GHz
Pamět RAM - 6 Gb DDR3
Graf.Karta - Nvidia GeForce 470 GTX
Harddisk - 1TB
Díky za Tipy a Rady
Michal Klímek
PS. Jsem počítačový amatér, ale nějaký základy mám