Zdravím, poslední cca 2 dny mě na mojím 4 roky NTB trápí RAM. Prohnal jsem to CCleanerem a to nijak nepomohlo. Spustím PC nechám naběhnout Skype a další věci. Pak to všechno povypínám a mam 45% Fyz. paměti zátež. Postupem času se to vyšplhá i na 97% a pak to spadne na 66% a pak třeba 88%. Celou dobu je zapnutej správce úloh, kde to sleduju nic víc. NTB jsem vyčistil od prachu minulej týden. Normálně, když jsem měl vše OK, tak jsem měl zátež 27-30%, když jsem vše vypnul.
Tuší někdo, co by s tím mohlo být prosím?
zvyšující se zátěž RAM
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zvyšující se zátěž RAM
Jednak neuvádíš jak velkou máš paměť a jednak paměť je k tomu, aby byla využívána. Žádné čistění Ccleanerem na to nemá vliv, ani prach v ntb, který má spíš negativní vliv na přehřívání. Pokud systém potřebuje použít obsazenou paměť, tak si ji sám uvolní od dočasných dat. Takže si s pamětí nelámej hlavu, pokud nemáš jen 1GB. Takže s pamětí nic není.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Až bude ta fyzická paměť opět velmi využitá, udělej screenshot záložky Výkon ve Správci úloh.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ram mám 4 GB, takže, když mi systém sežere 90%, tak bych řekl, že to je krapet víc. Jinak můj PC se bojí, že by letěl do šrotu, tak 90% už naštěstí nedává.
Normálně mám 27-30%, když vypnu všechno http://imageshack.cz/image/kyV
JInak jsem si stáhl Memory Cleanera, který nějakým záhadným způsobem to snižuje. Screen je čistě win zapnutej nic víc :)
Normálně mám 27-30%, když vypnu všechno http://imageshack.cz/image/kyV
JInak jsem si stáhl Memory Cleanera, který nějakým záhadným způsobem to snižuje. Screen je čistě win zapnutej nic víc :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím, proč máš strach, když je využití paměti vysoké. Windows prostě paměť využívá podle potřeby a pokud ji zvětšíš, tak ji bude více využívat, ale to nemá s životností ntb nic společného.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Mě by ale zajímal důvod, proč windows potřebuje najednou 3.8gb ram.. Když ho nijak nezatěžuji. :) Hlavně ono ve chvíli, kdy mám 200 mb ram k dispozici, tak se moc věcí dělat nedá 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi nečteš co píšu. Jestliže Windows potřebuje momentálně RAM, tak odstraní z paměti co momentálně nepotřebuje, aby si ji uvolnil pro další činnost. Ovšem můžeš mít v PC nějakého "vetřelce" uloveného na netu, který zatěžuje paměť. V tom případě by pomohla kontrola v sekci HiJackThis. Návod najdeš v Články a návody.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Až bude ta fyzická paměť opět velmi využitá (80-90%), udělej screenshot záložky Výkon ve Správci úloh.
Jinak není problém-není řešení.
Jinak není problém-není řešení.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Zpět na “Problémy s hardwarem”