Dobrý den,
píšu sem a věřím, že se najde někdo chytřejší než já, kdo mi poradí v čem by mohl být můj problém.
Jedná se o PC rodičů. PC sestava normálně fungovala, ale pak se jim začal pc vypínat. Zjistil jsem, že je vadný zdroj, po výměně bylo vše ok. Měsíc na to odešel HDD, po výměně vše OK. Teď jim začal zamrzat pc (obraz zůstane, ale nic se neděje, na nic nereaguje - musí se tvrdě restartovat) , myslel jsem, že je to grafická karta. PC má i integrovanou, ale na tu to taky nejede. Koupil jsem novou grafickou kartu a jelo to chvíli (5minut) a pak počítač zase zamrzl. Od té doby, když ho zapnu, tak se na monitoru nic neukáže. Všechny větráky běží, všechno vypadá v bedně ok, ale obraz nic. 14dnů zpět jsem kontroloval ramky, teploty, Hwavyload.... všechno v pořádku. Co jsem zkoušel : Jiný zdroj, jet na jednu novou Ramku, novou baterii bios, nová grafická karta, nový hdd... A žádná změna, prostě nevysílá žádný signál do monitoru. Myslíte si že odešla základovka nebo procesor ? (nic jiného to snad už být ani nemůže) . Zkoušel jsem všechno odpojit, komponenty vytáhnout, poskládat znovu a nic. Oddělal jsem chladič z procesoru, jen na chvíli na zkoušku. zapl jsem počítač a během 3 vteřin na procesoru nešel udržet prst, mohl by to být ten problém? Jak rychle vyskočí teplota ze studeného CPU na tak horký ? Přitom teploty mi HWmonitor ukazoval při zatížení max 50-55 . Při startu pc nepípne, naprosto bez zvuků.
Čím by jste začali ? Popřípadě jak diagnostikovat chybu - základovka, CPU, když počítač už ani nenajede na obrazovku?
Sestava : zdroj 400W (vyzkoušený i jiný) , RAM kingston 800 Mhz 2x2 Gb, grafika gigabyte gv-n620 D3 1Gb (nová) , základovka Gigabyte GA M61PME-S2P, procesor AMD Athlon X2 7750 Black Edition.
Děkuji Všem zkušeným borcům, co poradí.
PC zamrzává - už nevím co s tím ... :(
PC zamrzává - už nevím co s tím ... :(
Naposledy upravil(a) Ltb dne 24 črc 2015 16:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: PC zamrzává - už nevím co s tím ... :(
Ahoj,
vyzkoušej tedy ještě úplně jinou základní desku. Nějakou funkční určitě seženeš.
vyzkoušej tedy ještě úplně jinou základní desku. Nějakou funkční určitě seženeš.
OS: Win7 64-bit // RAM: 4 GB // CPU: Intel Core 2 Quad 2.33 GHz // GPU: nVIDIA GeForce 9800 GT
Re: PC zamrzává - už nevím co s tím ... :(
Souhlasím, deska bude KO. Je to AM2+ socket a nForce chipset, takže už má svůj věk. Oddělávat chladič z CPU a zapínat pak PC by se fakt nemělo dělat, i když procesor se proti přehřátí uchrání.
Navíc po sundání chladiče z procesoru je třeba veškeré zbytky původní teplovodivé pasty odstranit a nanést novou.
Navíc po sundání chladiče z procesoru je třeba veškeré zbytky původní teplovodivé pasty odstranit a nanést novou.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Zpět na “Problémy s hardwarem”