Dnes jsme zakoupil router TP-LINK TL-WR1043ND, připojil.
Potřeboval bych prostřednictvím něj sdílet tiskárnu Canon MF 4320d.
V nastavení routeru mám PRINT SERVER zapnut, ale nevidím tu tiskárnu. Když ji hledám přes Ovládací panely/Přidat tiskárnu, nenajde ji...
Prosím o radu, postup.
Děkuji
Připojení tiskárny k routeru TL-WR1043ND
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Připojení tiskárny k routeru TL-WR1043ND
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Ahoj, shodou okolností mám stejný router i tiskárnu.
Nejdřív si do všech PC, ze kterých hodláš tisknout nainstaluj driver na tiskárnu, doporučuji nainstalovat i ten Toolbox (kvůli scannování, je to přes něj pohodlnější).
Potom musíš na všechna tato PC nainstalovat clienta pro ten printserver (najdeš na webu Tp-linku pod názvem 'TL-WR1043ND_V3 USB Print Service Client Setup')
Po instalaci clienta si jej spusť a nastav si automaticky připojenou tiskárnu, bude to napoprve možná hledat ten ovladač tiskárny.
Potom, kdykoli budeš tisknout, tak musí být ten client spuštěný, doporučuji přidat jej do seznamu "po spuštění".
\\koukám, že mě x-rated předběhl
Nejdřív si do všech PC, ze kterých hodláš tisknout nainstaluj driver na tiskárnu, doporučuji nainstalovat i ten Toolbox (kvůli scannování, je to přes něj pohodlnější).
Potom musíš na všechna tato PC nainstalovat clienta pro ten printserver (najdeš na webu Tp-linku pod názvem 'TL-WR1043ND_V3 USB Print Service Client Setup')
Po instalaci clienta si jej spusť a nastav si automaticky připojenou tiskárnu, bude to napoprve možná hledat ten ovladač tiskárny.
Potom, kdykoli budeš tisknout, tak musí být ten client spuštěný, doporučuji přidat jej do seznamu "po spuštění".
\\koukám, že mě x-rated předběhl

Děkuju za vaše názory a rady. 

Díky za radu. Po delším hledání jsem to našel, stáhnul, nainstaloval. Mám tedy verzi 2
...včera koupenou...
Provedl jsem ten Auto Connect v tom clientovi.
Nyní již tu tiskárnu na routeru vidím, ale když tam odešlu něco vytisknou, nevytiskne se to. Hlásí to chybu při tisku. Když pustím Poradce při potížích na tiskárně, vypíše to, že se k tiskárně nedá připojit.
Poradíte nebo to mám vzdát?
Díky

Provedl jsem ten Auto Connect v tom clientovi.
Nyní již tu tiskárnu na routeru vidím, ale když tam odešlu něco vytisknou, nevytiskne se to. Hlásí to chybu při tisku. Když pustím Poradce při potížích na tiskárně, vypíše to, že se k tiskárně nedá připojit.
Poradíte nebo to mám vzdát?
Díky
Tak provedl jsme nějaké kejkle a začalo to tisknout...Moc to nechápu, ale funguje
.
Předtím jsme měl tu danou tiskárnu nainstalovánu lokálně a dále jsme si ji přidal jako síťovou, a asi se to bilo. Poté co jsem tu sítovou odstranil a nehcal jen tu lokální kterou jsme přes toho print clineta připojil, tak tiskne...
Musím ale říct, že pro normálního uživatele to není příliš snadná věc...
Díky všem

Předtím jsme měl tu danou tiskárnu nainstalovánu lokálně a dále jsme si ji přidal jako síťovou, a asi se to bilo. Poté co jsem tu sítovou odstranil a nehcal jen tu lokální kterou jsme přes toho print clineta připojil, tak tiskne...
Musím ale říct, že pro normálního uživatele to není příliš snadná věc...
Díky všem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5947
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
- 1
- 1763
-
od zeus